urednistvo@preteklih24.si

Včeraj kar tri reševanja v gorah s helikopterjem

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 4 obvestila o prometnih nesrečah z materialno škodo; 6 prijav o kršitvah predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter 1 v zasebnem prostoru.


Slika je simbolična

 

 

S področja kriminalitete pa prijave sumov kaznivih dejanj vlom in poškodovanje tuje stvari.

Policisti so v enem primeru osebi zasegli manjšo količino prepovedane droge in vodijo prekrškovni postopek.

Dogodki:

V Moškrinu na škofjeloškem območju in na Bledu sta bila najdena stari neeksplodirani sredstvi. Prvi predmet je bil uničen na kraju, drugi pa na drugi varni lokaciji. Policisti so kraj zavarovali, nevarnost pa so odpravili strokovnjaki Državne enote za varstvo pred NUS.

Divjad je bila minuli dan povožena na cesti med Primskovim in Planino v Kranju.

Letalska policijska enota je z ekipo za helikoptersko reševanje in podporo gorskih reševalcev na tleh včeraj trikrat reševala v gorah

Na Vrtači si je planinka pri padcu poškodovala glavo. Na planini Loka pod Raduho so pomagali planincu zaradi bolezni. Na Kokrškem sedlu pa so reševali planinca, ki si je pri padcu na brezpotju huje poškodoval nogo. Ekipe za reševanje so imele precej dela tudi v soboto, ko so pri Sedmerih jezerih in na planini Preval pomagali planinki in
planincu zaradi bolezenskega stanja. Na Bovškem Gamsovcu sta bila zaplezana dva planinca. Na Dobrči pa si je planinka poškodovala roko.

V soboto so intervenirale ekipe policijskega in vojaškega helikopterja ter gorski reševalci na tleh. Opozarjamo na previdnost v gorah in odgovorno ravnanje vseh.

Včeraj so radovljiški policisti v kampu obravnavali moškega, ki je bil zaloten v predprostoru bivalne prikolice. Do kaznivega dejanja ni prišlo. Zalotila sta ga lastnika. Moškega z območja Dolenjske so policisti v nadaljevanju obravnavali zaradi kršitve javnega reda.

Vlomi

V naselju Brda v Radovljici je bilo vlomljeno v počitniški objekt, v Kraju pa v poslovni objekt. Za vlom v trgovino kranjski policisti obravnavajo štiri osebe. Odtujene predmete so zasegli in jih vrnili lastniku.