urednistvo@preteklih24.si

Policisti poostrili nadzor prometa nad motoristi in vozniki osebnih vozil

Policisti Postaje prometne policije PU Nova Gorica so v sodelovanju s policisti PP Tolmin tudi zadnji “sončni” vikend oz. včeraj, 9. avgusta 2020, poostrili nadzor cestnega prometa na Severnem Primorskem.


FOTO: PU Nova Gorica

 

 

Policisti so poostreno nadzirali voznike v cestnem prometu s poudarkom na ugotavljanju prekoračitev hitrosti in voznike enoslednih motornih vozil (motoriste). Poseben poudarek je bil zaradi pričakovanega povečanega prometa voznikov motornih koles nadzor namenjen območju Zgornjega Posočja in Keltike (Most na Soči – Želin). Tudi zadnji vikend je upravičil pričakovane napovedi, saj so se v Zgornje Posočje zgrnile trume motoriziranih obiskovalcev, med
katerimi je bilo veliko število tako slovenskih, kot tudi tujih voznikov motornih koles (poleg slovenskih predvsem avstrijski, italijanski in nemški državljani).

V omenjenem nadzoru so prometni policisti ustavili skupno 33 motoristov. Policisti so kršiteljem Zakona o pravilih cestnega prometa izrekli 18 glob, zoper enega kršitelja pa je bil podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče. Poleg voznikov motornih koles so prometni policisti zaradi prekoračitve hitrosti ukrepali tudi zoper voznike osebnih avtomobilov in tako skupno izrekli vsem kršiteljem 12 glob.

Med hujšimi kršitelji cestnoprometnih predpisov je izstopal 30-letni motorist, državljan Nemčije, na Tolminskem, ki so ga policisti ustavili izven naselja Stopnik (vozil je v smeri Idrije). Slednji je namreč izven naselja prekoračil najvišjo dovoljeno hitrost za 54 km/h (oz. je izven naselja vozil s hitrostjo 144 kilometrov na uro). Zoper nemškega motorista
je bil podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Pri nadzoru so policisti zaznali tudi druge kršitve motoristov glede kršitve s strani voznikov motornih koles glede neupoštevanja prometne signalizacije (vožnja preko sredinske neprekinjene ločilne črte), neupoštevanje svetlobnih prometnih znakov (vožnja skozi rdečo luč na semaforju na delovišču na Tolminskem). Prav tako pa so zaznali tudi manjše število kršitev neuporabe varnostnega pasu (2 voznika avtomobilov). Zaradi omenjenih kršitev je bil kršiteljem izdan plačilni nalog.

Prometni policisti so voznikom motornih koles in osebnih avtomobilov v sklopu omenjenega nadzora odredili tudi preizkus alkoholiziranosti, vsi rezultati preizkusov so bili negativni.

Na cestah PU Nova Goricah bodo policisti ob vikendih tudi v prihodnje med poletno turistično sezono, pogosteje izvajali poostrene nadzore, usmerjeni na relacije oz. območja, kjer je problematika zgoraj navedenih kršitev izstopajoča.