urednistvo@preteklih24.si

Policisti obravnavali voznika s 3,72 promili alkohola v krvi

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 217 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 772 klicev. Obravnavali so 18 prometnih nesreč z materialno škodo, 7 z lažjimi poškodbami in 2 prometni nesreči pri katerih sta se 2 osebi huje telesno poškodovali. Zasegli so 1 vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 17 tatvin in 6 vlomov. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v 32 primerih, in sicer 11-krat v zasebnih prostorih in 21-krat na javnem kraju.


Slika je simbolična

 

 

Petek, 7. 8.2020

Tekom noči so neznani storilci v Izoli, iz 7 novih osebnih avtomobilov odtujili pnevmatike s platišči. Policisti so na kraju opravili ogled, nadaljujejo pa z zbiranjem obvestil o kaznivem dejanju. Izolsko podjetje je bilo skupno oškodovano za več kot 10.000 EUR. Po končani preiskavi bodo policisti storilce kazensko ovadili.

Zaradi nepravilnega vključevanja na prednostno cesto je ob 10.22, na Belokriški cesti v Portorožu prišlo do prometne nesreče med 38-letnim voznikom kombiniranega vozila in 43-letnim voznikom motornega kolesa, ki se je pri nesreči lažje telesno poškodoval. Zoper voznika kombija, ki je povzročil prometno nesrečo, sledi plačilni nalog.

Na cesti Divača – Senožeče je malo pred 14. uro, 24-letni voznik motornega kolesa trčil v srno in se ob padcu lažje telesno poškodoval. Motorist je bil odpeljan na zdravljenje v izolsko bolnišnico, za poškodovano srno pa so poskrbeli lokalni lovci.

Ob 15. uri so ilirskobistriški policisti v Šembijah, zaradi nezanesljive vožnje ustavili kombi Opel Vivaro. Vozniku je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 1,86 mg/l. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja, sledi obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

Ob 20.42 uri so policisti na Maliji našli skuter Piaggio Zip, ki je bil 6. 8. 2020 ukraden v Luciji. Oškodovanki je bil skuter vrnjen, zoper storilca pa zaradi tatvine sledi kazenska ovadba.

Koprski prometni policisti so ob 22.47 v Bertokih ustavili 37-letnega moškega, ki mu je alkotest pokazal rezultat 0,92 mg/l. Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Zoper voznika sledi še obdolžilni predlog.

Sobota, 8. 8.2020

Ob 00.23 je zaenkrat še neznani storilec vlomil v trgovino z gradbenim materialom v Šalari in iz notranjosti ukradel približno 900 EUR gotovine. Policisti za storilcem še poizvedujejo, po zbranih obvestilih pa zoper njega sledi kazenska ovadba.

Na glavni cesti Ribnica – Pivka je ob 10.43 sam padel 22-letni motorist, državljan Italije in se pri tem huje telesno poškodoval. Motorist je bil odpeljan na zdravljenje v izolsko bolnišnico, za čas opravljanja ogleda pa je bila krajši čas cesta zaprta. Zastoji niso nastali. Zaradi storitve prekrška je bila tujcu izdan plačilni nalog.

Ob 16.24 so policisti bili s strani Regijskega centra za obveščanje (ReCO 112) obveščeni, da je občan v gozdu v Veliki Pristavi našel ročno bombo iz II. sv. vojne in nekaj starejših nabojev. Za nevarne predmete je poskrbel pirotehnik Civilne zaščite, policisti pa so za čas intervencije zavarovali kraj najdbe.

Malo po 18. uri je v Rižani prišlo do oplazenja med voznico osebnega avtomobila in motornim kolesom, na katerem sta bila 2 potnika. 50-letna sopotnica na motornem kolesu je med oplazenjem, s kolenom udarila v osebni avtomobil in se s tem huje telesno poškodovala. Zoper 75-letno voznico osebnega avtomobila, ki je motoristu izsilila prednost sledi ustrezen ukrep.

Ob 18.47 so v enem od gostinskih lokalov posredovali koprski policisti. Ugotovili so, da se je tam nedostojno vedla 43-letna domačinka. Zaradi kršitev Zakona o varstvu javnega reda in miru so ji policisti izdali plačilni nalog (6/1 in 7/1 ZJRM-1)

Kozinski policisti so malo pred 21. uro v Divači ustavili 23-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je bil pozitiven na hitri test na prepovedane droge. Ker je odklonil strokovni pregled so mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. Zoper njega sledi obdolžilni predlog.

Ob 21.10 so zaradi kršitve javnega reda in miru v gostinskem lokalu na ankaranski cesti posredovali koprski policisti. Ker se državljan Hrvaške ni umiril niti po prihodu policistov in jih celo pozival k pretepu, mu je bilo na kraju odrejeno pridržanje (109/2 ZJRM-1). Policisti so moškemu zaradi več kršitev zakona izdali tudi plačilni nalog (6/1, 7/2 in 22/1 ZJRM-1).

Nedelja, 9. 8.2020

Ob 3.14 so piranski policisti v Portorožu ustavili 29-letno voznico iz Izole, kateri je alkotest pokazal 0,82 mg/l. Odrejeno ji je bilo pridržanje, zoper njo pa bo v nadaljevanju podan še obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

Koprski prometni policisti so ob rutinski kontroli prometa ob 8.53 ustavili 48-letnika, ki je vozil osebni avtomobil kljub izrečenemu ukrepu prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja. Vozilo VW Golf so mu policisti zasegli,
zoper njega pa podali še obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

Preko noči je neznanec vlomil v kiosk na Semedelski cesti v Kopru in iz notranjosti ukradel menjalno gotovino in računalniško tablico. Lastnik je oškodovan za približno 300 EUR. Poleg tega je bilo vlomljeno tudi v 4 prodajne hiške na Ukmarjevem trgu, od koder je storilec prav tako ukradel gotovino in prenosni računalnik. Lastnike je oškodoval za približno 600 EUR. Policisti so na vseh krajih opravili ogled, po končani preiskavi pa bodo storilca kazensko ovadili.

Na mejnem prehodu Starod so policisti pri 26-letnem državljanu Francije našli in mu zasegli manjšo količino prepovedane droge konoplja. Uveden je bil hitri postopek z odločbo.

Ob 16.32 je nekdo za osnovno šolo v Postojni zažgal zabojnik za smeti. Škode je za 300 EUR. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

V Izoli sta se ob 19.13 sprla voznika dveh osebnih avtomobilov. Policisti so na kraju ugotovili kršitev določil Zakona o varstvu javnega reda in miru in obema izdali plačili nalog (6/1 in 7/1 ZJRM-1).

Ponedeljek, 10. 8.2020

Ob 4.22 so prometni policisti na Škofijah ustavili 24-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je vozil pod vplivom alkohola. Alkotest mu je pokazal 0,61 mg/l, zato mu je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog.