urednistvo@preteklih24.si

Močno vinjena voznica trčila v dve parkirani vozili

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 116 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 26 dogodkov, s področja javnega reda in miru 31 dogodkov in s področja prometne varnosti 33 dogodkov.


Slika je simbolična

 

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 5 tatvin, 4 vlomov (v enem primeru je ostalo pri poskusu). Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini, kjer obvestila še zbirajo in bodo o vseh znanih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

S področja prometne varnosti so obravnavali 8 prometnih nesreč z materialno škodo in 2 nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami. Dvema večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 21 krat na javnem kraju in 2 krat v zasebnem prostoru.

Med 9. 8. 2020, od 6. ure in 10. 8.2020, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Snežnika, Mozlja in Ljubljane izsledili in prijeli 56 tujcev (drž. Pakistana, Afganistana, Maroka in Bangladeša), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Medvodah je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bila odtujena gotovina in nakit. Lastnik je oškodovan za nekaj tisoč evrov.

Za Bežigradom je bilo vlomljeno v vrtno lopo, od koder je bilo odtujeno orodje. Lastnika je oškodoval za okoli 550 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v gradbeni kontejner, od koder je neznani storilec odtujil orodje. Škoda znaša okoli 1500 evrov.

V kombiju prevažal 43 tujcev

Včeraj, nekaj pred 20. uro so policisti na območju Snežnika ustavili kombi (z bolgarskimi registrskimi oznakami), ki ga je vozil 39-letni državljan Bolgarije. Ugotovili so, da v kombiju prevaža 43 tujih državljanov Pakistana in Bangladeša, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki s tujci še potekajo. Osumljencu kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države je bila odvzeta prostost in bo priveden k preiskovalnemu sodniku.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 17. ure je v križišču Celovške ceste in izvozu iz predora Šentvid prišlo do prometne nesreče v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Nesrečo je povzročil voznik osebnega vozila, ki je vozil po Celovški cesti in ni upošteval rdeče luči na semaforju, ter zato trčil v osebno vozilo, ki je iz predora zavijalo na Celovško cesto. V nesreči sta se sva potniku v vozilu lažje poškodovala. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Včeraj, okoli 19. ure se je na Ulici Josipa Močnika v Kamniku zgodila prometna nesreča, v kateri je bila samoudeležena voznica osebnega vozila. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica zaradi vožnje preblizu roba
vozišča trčila v dve parkirani vozili. Eno izmed vozil je odbilo in poškodovalo še tretje parkirano vozilo. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri voznici pokazal 1.24 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zoper voznico bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.