urednistvo@preteklih24.si

52-letnika hudo poškodovala kosilnica, ki se je nanj prevrnila

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 7. 8. in 10. 8. intervenirali v 172 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 622 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 11 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila štirim kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki niso imeli veljavnih vozniških dovoljenj in pridržali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola.


Slika je simbolična

 

 

Posredovali so zaradi 34 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih.

S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj groženj, poškodovanja tuje stvari, vlomov
in tatvin.

Posredovali so zaradi nesreč pri delu, iskanja pogrešane osebe in nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Zasegi vozil

Policisti PP Krško so v noči na 8. 8. med kontrolo prometa v Krškem ustavili mladoletnika, ki je vozil osebni avtomobil. Kršitelju, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je tudi pod vplivom alkohola, so avtomobil zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Policisti PPP Novo mesto so 9. 8. popoldne na območju Mrtvic ustavili voznika kmetijskega traktorja in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 43-letni kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,82 miligramov alkohola. Traktor so mu zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče
naslovili obdolžilni predlog. Zakon o pravilih cestnega prometa, Zakon o voznikih in Zakon o motornih vozilih za ugotovljene kršitve določajo globo v višini 2300 evrov.

Voznika pridržali

V noči na 7. 8. so sevniški policisti med kontrolo prometa v Dolnjem Brezovem ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 39-letni kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 1,03 miligramov alkohola. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje in zaradi kršitve na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Poškodovala se je pri padcu z električnim kolesom

Novomeške policiste so 8. 8. iz bolnišnice obvestili, da oskrbujejo mladoletnico, ki naj bi se poškodovala pri padcu z električnim kolesom. Policisti so zbrali obvestila in ugotovili, da se je nesreča zgodila na Kandijski cesti, kjer je mladoletnica pri vožnji po klancu navzdol zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad kolesom, padla in si poškodovala nogo in roko. Policisti bodo o ugotovitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

V Drnovem je 7. 8. med 17. in 21. uro nekdo skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo, pregledal prostore in našel ter odtujil denar, bančno kartico in dokumente. Lastnika je oškodoval za okoli 300 evrov.

V kraju Čadraže na območju PP Šentjernej je med 2. 8. in 7. 8. neznanec vlomil v brunarico in odtujil orodje, motorno žago in kosilnico.

Na Blanci so se na dvorišče stanovanjske hiše pripeljali trije neznanci. Eden je pod pretvezo, da kupuje kmetijski traktor, s pogovorom zamotil oškodovanca, druga dva pa sta vstopila v stanovanjsko hišo in odtujila okoli 60 evrov. Lastnik je šele po odhodu neznancev ugotovil, da je bil oškodovan.

V Hrastju pri Cerkljah je 7. 8. nekdo iz odklenjenega kmetijskega objekta odtujil visokotlačni čistilec in električni radiator.

Z dvorišča stanovanjske hiše v Potočni vasi je v noči na 7. 8. nekdo odtujil nahrbtno kosilnico in lastnika oškodoval za okoli 400 evrov.

V noči na 8. 8. je na Vodnikovi ulici v Novem mestu neznanec skozi okno vlomil v delavnico in odtujil električno ročno orodje. Škode je za okoli 500 evrov.

V Mokronogu je v noči na 8. 8. nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev, skozi vrata vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil zlat nakit. Z vlomom in tatvino je lastnike oškodoval za okoli 1000 evrov.

V Mrtvicah na območju PP Krško je v noči na 9. 8. neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev, skozi balkonska vrata vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil denar. Lastnika je oškodoval za okoli 5000 evrov.

V noči na 10. 8. je v Cerovcu pri Črešnjevcu nekdo z dvorišča stanovanjske hiše odtujil moped Baotian tanco, sive barve, registrskih oznak NM VV87.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Prijeli sprovajalca in tujce, ki so nezakonito prestopili državno mejo

Policisti PP Brežice so 9. 8. popoldne v Čatežu ob Savi ustavili BMW angleških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da državljan Velike Britanije v vozilu prevaža dva državljana Turčije, ki sta pred tem nezakonito prestopila državno mejo. Okoliščine policisti še preverjajo.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti PU Novo mesto so med 7. 8. in 10. 8. na območju Kota, Komarne vasi (PP Črnomelj), in Mihalovca (PP Brežice) izsledili in prijeli 26 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki z 11 državljani Pakistana, desetimi državljani Afganistana, tremi državljani Komorija, državljanom Maroka in državljanom Sirije še niso zaključeni.

OSTALE ZADEVE

Nesreči pri delu

8. 8. so bili šentjernejski policisti obveščeni, da v bolnišnici oskrbujejo moškega, ki naj bi se poškodoval pri delu s kosilnico. Zbrali so obvestila in po prvih ugotovitvah se je 52-letni moški med košnjo po brežini s kosilnico prevrnil, ta pa je padla nanj in ga huje poškodovala. Okoliščine nesreče policisti še preiskujejo in bodo o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo. Po podatkih iz bolnišnice je moški utrpel posebno hude telesne poškodbe.

O nesreči pri delu so bili 9. 8. obveščeni tudi policisti PP Metlika. Zbrali so obvestila in ugotovili, da je v Bojanji vasi 33-letni moški opravljal dela na strehi stanovanjske hiše in padel na tla z višine okoli treh metrov. Poškodovanega moškega so oskrbeli v novomeški bolnišnici, o okoliščinah nesreče pa bodo policisti seznanili pristojno tožilstvo.