urednistvo@preteklih24.si

Policisti obravnavali dlje časa trajajoče nasilje v družini

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 48 urah sprejel: 16 obvestilo o prometnih nesrečah, od tega za 2 s telesnimi poškodbami; 18 prijav o kršitvah predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter 11 v zasebnem prostoru.


Slika je simbolična

 

 

S področja kriminalitete pa prijave sumov kaznivih dejanj tatvina, vlom in poškodovanje tuje stvari.

Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja so policisti zasegli štiri vozila. V dveh primerih je bil pri teh voznikih prisoten tudi alkohol.

Dogodki:

V petek dopoldan so policisti v Kranju obravnavali dimniški požar. Požar so pogasili gasilci. Nastala je materialna škoda.

V petek popoldan so škofjeloški policisti preverjali prijavo razlitja tekočine ob reki Sori. Zaznan manjši nenevaren oljni madež, ki so ga odstranili gasilci. Postopek je zaključen.

Kranjski policisti so v petek zvečer obravnavali grožnjo z nožem na javnem kraju brez posledic. Policisti so kršitelja izsledili, nož so mu zasegli in vodijo postopek.

V Radovljici pa je moški pri prekršku na javnem kraju včeraj ponoči uporabil steklenico in drugemu poškodoval glavo.

Divjad je bila povožena pri Zelencih ter na Golniku in Dovjem.

Ekipe za reševanje v gorah so imele včeraj precej dela

Pri Sedmerih jezerih in na planini Preval so pomagali planinki in planincu zaradi bolezenskega stanja. Na Bovškem Gamsovcu sta bila zaplezana dva planinca. Na Dobrči pa si je planinka poškodovala roko. Intervenirale so ekipe policijskega in vojaškega helikopterja ter gorski reševalci na tleh.

Nasilje v družini:

Policisti so včeraj obravnavali prijavo nasilja v družini, ki naj bi trajalo že dlje časa. Poškodovan je bil tudi inventar v stanovanju. Proti nasilnežu so policisti uporabili prisilna sredstva in mu izrekli prepoved približevanja. Prijavite nasilje takoj, ko do njega pride, ker gre običajno za dejanja, ki ne minejo sama od sebe!

Prometne nesreče

Gorenjski policisti so v zadnjih dveh dneh obravnavali dve prometni nesreči s telesnimi poškodbami.

V petek zvečer je voznik na gorenjski avtocesti pri Torovem povzročil prometno nesrečo zaradi neprilagojene hitrosti. V nesreči sta bili udeleženi dve vozili. Obe sta obstali v obcestnem jarku.

V Kraju pa je včeraj voznik zaradi nepravilne strani vožnje čelno trčil v drugo vozilo. Povzročitelj je bil pod vplivom
alkohola (0,73 mg/l). Policisti nesrečo obravnavajo kot kaznivo dejanje in vodijo postopek.

Gorenjski policisti so obravnavali tudi dva primera izživljanja na cesti

V enem primeru so škofjeloški policisti obravnavali voznika osebnega avtomobila, pri katerem je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 1,30 mg/l alkohola (2,8 promila). Voznik je imel veljaven tudi ukrep prepovedi vožnje. Policisti so ga pridržali, vozilo pa zasegli. Kranjski policisti pa so včeraj zvečer v Kranju obravnavali voznika začetnika, ki je na omejitvi 50 km/h vozil s hitrostjo 111 km/h. 19-letnik je izpit opravil 3.8. letos. Vozilo je na kraju prevzel njegov starš. S takimi dejanji udeleženci vsakič močno ogrožajo druge.

Kriminaliteta

V Škofji Loki je bilo vlomljeno v garažo ter odtujeno motorno kolo Honda CB 650 in čelada.

V Goričah je bilo prijavljeno poškodovanje v objektu.

V Podkorenu je bilo vlomljeno v osebni avtomobil in odtujena torbica. Storilec je razbil steklo na vozilu.

V naselju Sv. Andrej v Škofji Loki so policisti obravnavali poskus vloma v osebni avtomobil. Storilca je s kraja pregnal alarm.

Na Cesti bratov Stražišarjev na Jesenicah je storilec poškodoval osebni avtomobil občana. Na Zgornji Beli pa je storilec odtujil kolo, poškodovana pa je bila tudi tabla za označevanje naselja.