urednistvo@preteklih24.si

Voznico obšla slabost, trčila v zaščitno ograjo

Včeraj, 6. avgusta ob 13.49 uri, so policisti Postaje prometne policije Nova Gorica obravnavali prometno nesrečo I. kategorije v semaforiziranem križišču v Novi Gorici (Kidričeva ulica) in v kateri sta bili udeležena dva osebna avtomobila.


Slika je simbolična

 

 

Po sedaj zbranih podatkih je 65–letni voznik vozil iz Kromberka proti Solkanu, Ko je pripeljal v semaforizirano križišče je z vozilom zavil levo na Kidričevo ulico. Pri zavijanju levo pa ni pustil mimo 38–letnega voznika avtomobila, ki je pripeljal iz nasprotne smeri oz. je vozil iz Solkana naravnost proti Kromberku. 65-letni voznik je s prednjim desnim delom svojega vozila trčil v prednji levi del drugega osebnega avtomobila. V prometni nezgodi nihče od udeležencev ni bil telesno poškodovan. Prometni policisti so 65-letnemu povzročitelju prometne nezgode zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa (prednost na križišču, kršitev določil 58. člena ZPrcP) izdali
plačilni nalog.

V Šempetru pri Gorici padel in se poškodoval kolesar

Včeraj, 6. avgusta ob 18.55 uri, je bila Policija obveščena o dogodku s področja prometne varnosti v Šempetru pri Gorici (pri tehničnih pregledih v Žnidarčičevi ulici), kjer je med vožnjo s kolesom 49-letnega kolesarja zaobšla slabost in je posledično padel po vozišču ter se predvidoma lažje poškodoval. Poleg prometnih policistov so na kraju posredovali tudi gasilci JZ GRD Nova Gorica, ki so nudili pomoč reševalcem NMP ZD Nova Gorica, usmerjali promet ter varovali kraj dogodka. Poškodovanega kolesarja so reševalci z reševalnim vozilom odpeljali v šempetrsko bolnišnico, kjer so ga zdravniško oskrbeli.

Zaradi oslabelosti z vozilom zapeljala na nasprotno smerno vozišče in trčila v zaščitno ograjo

Policiste OKC PU Nova Gorica so včeraj, 6. avgusta ob 15.58 uri, obvestili o varnostnem dogodku v cestnem prometu na glavni cesti med vasjo Kamno in Kobaridom in v katerem je bilo udeleženo osebno vozili. Tolminski policisti
so na kraju ugotovili, da je 71-letni voznici avtomobila med vožnjo proti Kobaridu postalo slabo in je posledično zapeljala na nasprotni vozni pas, pri čemer je z vozilom podrsala ob zaščitno ograjo in trčila v breg ob robu vozišča, nato pa ji je vozilo uspelo zaustaviti. Takoj po nesreči sta dva občana (voznik in voznica osebnega avtomobila), ki sta bili priča dogodka, takoj ustavila in pomagala voznici ter usmerjati promet na kraju vse do prihoda policistov na omenjeni kraj. Kasneje je bila 71-letna voznica s strani svojcev odpeljana na nadaljnji pregled v Zdravstveni dom v Tolmin.

Obravnavani primer s področja prepovedanih drog

Policisti PP Nova Gorica so včeraj, 6. avgusta popoldne, na območju Nove Gorice 32–letnemu moškemu v postopku zasegli delce posušene zelene rastline in delce tablete, saj je obstajal sum, da gre za prepovedano drogo. Policisti so zasežene rastlinske delce in delce tablete poslali v nadaljnjo analizo in če bo slednja potrdila, da gre v navedenem primeru za prepovedano drogo, bodo zoper omenjenega moškega uvedli hitri postopek z odločbo zaradi kršitve določil Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Vlomili v poslovne prostore trgovine v Šempetru pri Gorici

Danes, 7. avgusta ob 9.29 uri, so policisti bili obveščeni o poskusu vloma v eno od trgovin v središču Šempetru pri Gorici. Po prvih podatkih je neznani storilec pred kratkim skušal vlomiti vhodna vrata omenjenega objekta, vendar mu v poslovni prostor ni uspelo priti. Policisti nadaljujejo s preiskavo vseh okoliščin navedenega kaznivega dejanja in bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na novogoriško Državno tožilstvo.