urednistvo@preteklih24.si

Štajerski policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 22 kaznivih dejanj

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 277 klicev, od tega 90 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so policisti obravnavali dva nedovoljena prehoda državne meje.


Slika je simbolična

 

 

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:
– 22 kaznivih dejanj,
– 9 prometnih nesreč I. kategorije,
– 1 prometno nesrečo II. kategorije, v kateri se je 1 oseba lahko telesno poškodovala,
– 4 povoženja divjadi,
– 3 kršiteljem cestno prometnih predpisov so policisti zasegli vozila, ki so jih vozili,
– 1 kršitelja cestno-prometnih predpisov so policisti privedli v postopek na pristojno okrajno sodišče,
– 12 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 7 na javnih krajih in 5 v zasebnih prostorih,
– 1 kršitelja javnega reda in miru so policisti pridržali do streznitve.

Izpostavljamo:

VODIČA V PRIPOR

Policisti so 4. 8. 2020, malo po 12. uri, na območju PP Gorišnica ustavili osebni avtomobil italijanskih registrskih oznak, v katerem je bilo 10 tujcev. V vozilu je bilo 8 državljanov Iraka, državljan Hrvaške in državljan BiH.

Slednja sta ostalim nudila pomoč pri prehodu državne meje, zato so ju policisti pridržali in ju, zaradi suma storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, po 308. členu Kazenskega zakonika (KZ-1), privedli na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju. Ta je po zaslišanju zoper oba odredil pripor.

ČEZ DRŽAVNO MEJO NA MESTU, KJER NI MEJNEGA PREHODA

Včeraj popoldan so imeli policisti PP Gorišnica v postopku štiri tujce, ki so z osebnim avtomobilom poljskih registrskih oznak, prestopili državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa niso imeli ustreznih dovoljenj. Policisti so jih oglobili. V vozilu so bili trije državljani Poljske in državljan Ukrajine s stalnim bivališčem na Poljskem.

Po plačilu globe so nadaljevali pot proti Avstriji.

PRIJELI DRŽAVLJANA MAROKA

Danes, okoli 2.30 so policisti na PP Gorišnica prijeli državljana Maroka, ki je pred tem na zeleni meji iz Hrvaške nedovoljeno vstopili v našo državo. Ker je v postopku zaprosil za mednarodno zaščito v naši državi, zato so ga policisti prepeljali v Azilni dom, kjer mu je odrejena karantena.

PREPREČILI NEDOVOLJEN PREHOD

Sinoči so policisti na območju PP Ormož preprečili, da bi ena oseba na zeleni meji nedovoljeno vstopila iz Hrvaške v našo državo. O tujcu, ki je želel to storiti, so obvestili hrvaške varnostne organe, ki so ga prijeli še na ozemlju Hrvaške, zato mu v Slovenijo ni uspelo vstopiti.