urednistvo@preteklih24.si

Policisti PU Novo mesto v zadnjih 24 urah izsledili in prijeli 106 tujcev, ki so nezakoniti prestopili državno mejo

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 60 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 251 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Novem mestu so pridržali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola in v Metliki zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov.


Slika je simbolična

 

 

Posredovali so zaradi 12 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih.

S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin.

Posredovali so zaradi poskusa izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Policisti Policijske uprave Novo mesto so policisti v zadnjih 24 urah na območju Bele krajine, Posavja in Dolenjske na 15 različnih lokacijah izsledili in prijeli 106 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Prijeli so policisti tudi dva državljana Ukrajine, ki sta šest tujcev nameravala prepeljati v notranjost države

Poskus izmika mejni kontroli

Policisti PMP Obrežje so izsledili državljana Severne Makedonije, ki se je na območju mejnega prehoda poskušal izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti PU Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju krajev Gornjega Suhorja pri Vinici, Brega pri Sinjem vrhu, Ručetne vasi, Semiča (PP Črnomelj), Globokega, Jesenic na Dolenjskem (PP Brežice), Maharovca (PP Šentjernej), Rateža (PP Novo mesto) in Rosalnic (PP Metlika), izsledili in prijeli še 91 tujcev ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s 73 državljani Pakistana, 16 državljani Bangladeša in dvema državljanoma Afganistana še niso zaključeni.

PROMETNA VARNOST

Voznik pod vplivom alkohola

Policisti PP Novo mesto so nekaj po 11. uri med kontrolo prometa na Otočcu ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 45-letni kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,91 miligramov alkohola. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje in o vožnji pod vplivom alkohola z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

V noči na 7. 8. so metliški policisti v Bereči vasi ustavili voznika osebnega avtomobila Škoda octavia. Med postopkom so ugotovili, da 26-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,79 miligramov alkohola. Neregistriran in nezavarovan avtomobil so mu zasegli, zasegli pa so mu tudi manjšo količino posušenih rastlinskih delcev konoplje. Zoper 26-letnega kršitelja bodo uvedli postopek o prekršku in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

KRIMINALITETA

Vlom

Na Mirni je v noči na 6. 8. nekdo vlomil v kurilnico stanovanjske hiše in odtujil električno ročno orodje. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 7000 evrov.