urednistvo@preteklih24.si

Državljanu Romunije na bencinskem servisu ukradli tovorno vozilo

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 57 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 177 klicev. Obravnavali so 8 prometnih nesreč z materialno škodo. S področja kriminalitete so obravnavali 5 tatvin. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v 6 primerih.


Slika je simbolična

 

Ob 9.50 je policiste poklicala prodajalka v portoroški trgovini, ki je imela težave z vinjenima moškim in žensko. Hodila sta namreč po trgovini in kričala na vse. Policisti so ugotovili identiteto 43-letnega moškega iz Ljubljane in 56-letne ženske z okolice Ljubljane. Ker se moški ni umiril, so mu odredili pridržanje. Sledi mu plačilni nalog po 6/1, 7/2 in 22/1 ZJRM-1 in 24/1 ZOIzk.

V Luciji je nekdo ukradel zaklenjen moped Piaggio Zip, bele barve, reg. št. KP 4A-CO. V vozilu so bili še dokumenti vozila, ključavnica za disk, ženska jakna in ključi stanovanja. Lastnik je oškodovan za 500 evrov.

V Kopru pa so ukradli moško gorsko kolo znamke Commencal, tip Supreme DH 26, živo zelene barve, ki je bilo priklenjeno s kolesarsko ključavnico na kovinsko konstrukcijo pred vhodom v trgovino na Ankaranski v Kopru. Lastnik je oškodovan za 1.700 evrov.

Nekaj po 23. uri je na bencinskem servisu na Fernetičih državljan Romunije zaprosil tam zaposlenega, da pokliče policijo, ker so mu ukradli vozilo. Policisti so na kraju z zbiranjem informacij ugotovili, da je 30-letni državljan Romunije pripeljal na bencinski servis Fernetiči sever s tovornim vozilom Iveco Daily 2.3, bele barve, reg. št. BC10LSG, in ga parkiral na parkirnem prostoru. Vozilo je zaklenil in odšel v prodajalno, da bi nekaj pojedel. Ob 23.10 uri se je vrnil na parkirni prostor in opazil, da tam ni več parkiranega njegovega vozila. V tovornem delu je prevažal 1200 kg medu in 1 kg čebeljega prahu. V času odsotnosti oškodovanca je nekdo prišel do vozila in ga odpeljal skupaj s tovorom. Po prvih ocenah je Romun s kaznivim dejanjem tatvine vozila oškodovan za 6.000 evrov, s tatvino tovora v vozilu pa za 60.000 evrov.

V Izoli je nekdo s sedmih parkiranih vozil ukradel vsa kolesa, torej 28 koles. Vozila je s tem spustil na tla in posledično uničil podvozja. Policisti še zbirajo informacije.

Ilegalne migracije

V Kačičah so policisti prijeli 2 državljana Alžirije, v Spodnjih Škofijah enega državljana Alžirije, na Sušaku 8 državljanov Afganistana, v vasi Veliko Brdo 5 državljanov Afganistana. Postopki še potekajo.