urednistvo@preteklih24.si

6 najstnikov padlo z višine približno 7 metrov

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 176 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 45 dogodkov, s področja javnega reda in miru 38 dogodkov in s področja prometne varnosti 62 dogodkov.


Slika je simbolična

 

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 6 tatvin, 5 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in primer poškodovanja tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 13 prometnih nesreč z materialno škodo, 8 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo, v kateri je bil huje poškodovan motorist. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 3 vozila.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 12 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 7 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Med 6. 8. 2020, od 6. ure in 7. 8. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Velikih Lašč, Kočevja in Ljubljane izsledili in prijeli 21 tujcev (drž. Maroka, Libije, Sirije, Pakistana in Alžirije), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Kriminaliteta
Vlomi:

V okolici Grosuplja je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil prehrambne izdelke. Lastnika je oškodoval za okoli 300 evrov.

V Domžalah je neznani storilec vlomil v garažo in odtujil dve kotni brusilki. Lastnika je oškodoval za okoli 1.000 evrov.

V Domžalah je neznani storilec vlomil v klet in odtujil več ročnega orodja. Lastnika je oškodoval za okoli 2.300 evrov.

Drzna tatvina

Policisti so bili včeraj obveščeni tudi o drzni tatvini na območju Šiške, kjer je storilec skozi odprta balkonska vrata vstopil v stanovanje in iz mize v kuhinji odtujil denarnico z vsebino. S kraja se je storilec odpeljal s kolesom. Opis storilca: star okoli 30 let, temnih las. Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Padec oseb v globino na območju Ribnice

Včeraj, ob 20.30 smo bili obveščeni o dogodku v Dolenjih Lazih. Po do sedaj zbranih obvestilih je bilo ugotovljeno, da se je 6 mladoletnih oseb nahajalo na leseni konstrukciji (skakalnici) namenjeni vožnji s kolesi. Medtem, ko so se osebe nahajale na leseni konstrukciji pa se je del te odlomil, zato je vseh 6 oseb padlo z višine približno 7 metrov. Po do sedaj znanih podatkih so se 4 osebe težje poškodovale, 2 pa lažje, nihče pa ni življenjsko ogrožen. Policisti so opravili ogled kraja, nadaljujejo pa z zbiranjem obvestil in bodo o vseh zbranih okoliščinah obvestili pristojno državno tožilstvo.

Požar:

Včeraj, okoli 23. ure smo bili obveščeni o požaru na območju Mengša, kjer je zagorela starejša prazna počitniška prikolica. Na kraju so posredovali gasilci, ki so požar pogasili, in policisti, ki so zbrali prva obvestila in zavarovali kraj. Vzrok požara še ni znan, v dogodku ni bil nihče poškodovan, nastalo pa je za okoli 500 evrov škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari. O vseh okoliščinah bodo obvestili pristojno tožilstvo.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, nekaj po 15.30 uri se je v Imenjah pri Domžalah zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznik pri srečanju z drugim ni pustil dovolj prostora, tako da sta vozili trčili. Pri tem so se povzročitelj, potnik v njegovem vozilu in udeleženi voznik lažje telesno poškodovali. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog.

Včeraj, okoli 13.30 ure se je v Stahovici pri Kamniku zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila, voznik delovnega stroja in delavec na gradbišču. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik kljub rdeči luči na semaforju zapeljal na del ceste, kjer so se izvajala dela in trčil v delovni stroj in delavca ki je stal ob njem.
Pri tem so bili lažje telesno poškodovana delavec in voznik osebnega vozila. Zoper voznika je bil zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odrejen strokovni pregled. Ko bodo zbrana vsa obvestila bodo policisti izvedli ustrezen ukrep.

Včeraj, okoli 8.30 se je na cesti iz Polj pri Vodicah proti Skaručni zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesarka. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznik pri zavijanju levo odvzel prednost kolesarki, ki je pripeljala nasproti. Pri tem se je kolesarka lažje telesno poškodovala. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog.

Včeraj, okoli 14.30 se je na cesti Grčarevec – Planina i zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen motorist, ki je zaradi neprilagojene hitrosti v ovinku zapeljal s ceste in padel preko podpornega zidu na strmo
brežino. Pri tem se je motorist huje telesno poškodoval, njegovo življenje pa ni ogroženo. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Včeraj, okoli 14. ure se je na cesti od Dobrove proti Horjulu zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen motorist, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel. Pri tem se je motorist lažje telesno poškodoval. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Včeraj, okoli 18. ure se je na Petkovškovem nabrežju v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bila samoudeležena kolesarka, ki je zaradi vožnje preblizu robu padla in se lažje telesno poškodovala. Policisti so ji izdali plačilni nalog.

Včeraj, okoli 15. ure se je na Kamniški ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bila samoudeležena kolesarka, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padla in se lažje telesno poškodovala. Policisti so ji izdali plačilni nalog.