urednistvo@preteklih24.si

Življenje motorista udeleženega v prometni nesreči ogroženo

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 184 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 54 dogodkov, s področja javnega reda in miru 58 dogodkov in s področja prometne varnosti 49 dogodkov.


Slika je simbolična

 

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 6 tatvin, 4 vlome (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in 3 primere poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini, in kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

S področja prometne varnosti so obravnavali 17 prometnih nesreč z materialno škodo, 3 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo, v kateri je bil huje poškodovan motorist.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 20 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 10 krat v zasebnem prostoru.

Med 5. 8. 2020, od 6. ure in 6. 8.2020, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Trnovca in Ljubljane izsledili in prijeli 3 tujcev (drž. Pakistana, in Maroka), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Šiški je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je neznani storilec odtujil gotovino in nakit. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.

V okolici Zagorja je bilo vlomljeno v objekt, od koder je neznani storilec odtujil gotovino. Lastnika je oškodoval za okoli 200 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v vrtno lopo, od koder je neznani storilec odtujil orodje in prehrambne izdelke. Lastnika je oškodoval za okoli 50 evrov.

Preiskano kaznivo dejanje s področja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovednimi drogami:

Bežigrajski policisti začetek tega meseca po zbranih obvestilih in pridobljeni odredbi za hišno preiskavo, pri 36-letnemu osumljencu našli tople grede v katerih je gojil prepovedano droge konoplja-rastlina. Najdeno ter zaseženo je bilo več kot 32 sadik v skupni teži 40 kilogramov, ter pripomočki za gojenje. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bo zoper osumljenca podana kazenska ovadba na pristojno tožilstvo, zaradi suma kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanim drogami.

 

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, nekaj po 18. uri so policisti bili obveščeni o prometni nesreči na Celovški cesti v Ljubljani v kateri sta bila udeležena motorist in voznik osebnega vozila. Voznik osebnega vozila je vozil po Celovški cesti proti centru mesta, ter v križišču z Rusko ulico zavil levo, pri tem pa izsilil prednost vozniku motorja, ki je pravilno peljal po Celovški cesti naravnost v smeri Šiške. Motorist je trčil v bok vozila, nato pa sta on in sopotnik na motorju padla, ter se pri tem poškodovala. Sopotnik na motorju se je lažje poškodoval, voznik motorja pa je zadobil težje poškodbe, njegovo življenje je ogroženo. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo o vseh znanih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Danes ponoči se je na Ižanski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen kolesar, ki je vozil preblizu roba vozišča, zaradi česar je padel in se lažje telesno poškodoval. V postopku je preizkus  alkoholiziranosti pri njem pokazal 0.80 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Voznik pod vplivom alkohola

Včeraj, okoli 15.ure smo prejeli obvestilo občana o nezanesljivi vožnji voznika Opla astre na Celovški cesti v Ljubljani. Policisti so voznika izsledili in ustavili ter opravili postopek, kjer je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola (1.48 mg/l). Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.