urednistvo@preteklih24.si

Voznik tovornega vozila brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 56 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 245 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila trem kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki niso imeli veljavnih vozniških dovoljenj.


Slika je simbolična

 

 

Posredovali so zaradi 12 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Črnomlju pridržali kršitelja, ki ni upošteval ukazov policistov in se ni pomiril.

S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, grožnje, vlomov in tatvin.

Posredovali so zaradi nesreče pri delu, poskusa izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Voznik tovornega vozila brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Policisti PPP Novo mesto so med kontrolo prometa na Obrežju ustavili voznika tovornega vozila s pripetim priklopnikom. Med postopkom so ugotovili, da 38-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Tovorno vozilo so zasegli in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vozili pod vplivom prepovedanih drog

Okoli 16.30 so policisti PP Novo mesto v okolici Novega mesta ustavili voznika osebnega avtomobila. Zaradi suma, da vozi v neustreznem psihofizičnem stanju, so mu odredili opravljanje hitrega testa za ugotavljanje prisotnosti prepovedanih drog. Pri 28-letnemu kršitelju, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je test potrdil prisotnost kokaina in opiatov. V noči na 6. 8. so v Mirni Peči ustavili 20-letnega voznika osebnega avtomobila. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da kršitelj vozi pod vplivom kokaina in prav tako nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Avtomobila so obema zasegli in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilna predloga.

Policisti PPP Novo mesto so v Dolenjem Karteljevem zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog odredili hitri test 25-letnemu vozniku osebnega avtomobila. Test je potrdil prisotnost prepovedanih drog, opravljanje strokovnega pregleda pa je kršitelj odklonil. Med postopkom so mu zasegli še manjšo količino prepovedane konoplje. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo, uvedli postopek o prekršku in na sodišče
naslovili obdolžilni predlog.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

V noči na 6. 8. je na Rozmanovi ulici v Novem mestu nekdo skozi okno vlomil v gostinski lokal in odtujil menjalni denar. Škode je za okoli 200 evrov.

Policisti preiskujejo okoliščine vloma v prodajalno na Knafelčevi ulici v Novem mestu. V noči na 6. 8. je nekdo vlomil v prostore prodajalne in odtujil tri motokultivatorje in mulčer. Škode je za okoli 6000 evrov.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Prijeli sprovajalca in tujce, ki so nezakonito prestopili državno mejo

Policisti PP Šentjernej so okoli 11. ure na območju Gorjancev izsledili in prijeli 24 državljanov Pakistana, ki so nezakonito prestopili državno mejo. V skupini so kriminalisti identificirali tudi osumljenca, ki je tujcem nudil pomoč pri nezakonitem prehodu. 27-letnemu državljanu Pakistana so odvzeli prostost, ga pridržali in ga bodo s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z ostalimi tujci še potekajo.

Poskus izmika mejni kontroli

Policisti PMP Obrežje so pri kontroli tovornega vozila registrskih oznak Bosne in Hercegovine na podvozju odkrili državljana Afganistana, ki se je poskušal izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti PU Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju krajev Preloka (PP Črnomelj), Vrhe pri Dolžu (PP Novo mesto) in Bukošek (PP Brežice) izsledili in prijeli 21 tujcev, ki so nezakonito
prestopili državno mejo. Policijski postopki s sedmimi državljani Afganistana, šestimi državljani Bangladeša, petimi državljani Pakistana, državljanom Iraka, državljanom Maroka in državljanom Palestine, še niso zaključeni.