urednistvo@preteklih24.si

Skozi naselje s kar 100 km/h

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 1 obvestilo o prometnih nesrečah; po 2 prijavi o kršitvah predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter v zasebnem prostoru.


Slika je simbolična

 

 

S področja kriminalitete pa prijave sumov kaznivih dejanj tatvina, vlom in poškodovanje tuje stvari.

Policisti so v enem primeru osebi zasegli prepovedano drogo in vodijo postopek.

Dogodki:

Policisti so včeraj okoli 13.30 obravnavali vožnjo v napačno smer po gorenjski avtocesti. Neznani voznik je vozil v napačno smer med uvozom in izvozom Lesce. Voznik ni bil izsleden.

Tržiški policisti so včeraj dopoldan obravnavali nesrečo pri delu na zasebnem zemljišču. Dva moška je med izkopavanjem jarka zasula zemlja. Eden od njiju je bil odpeljan v zdravstveno ustanovo, drugi pa ni bil poškodovan. Po prvih podatkih gre za lažje poškodbe. Policisti še vodijo postopek.

Divjad je bila minuli dan povožena v Kokri.

Nevarno

Gorenjski prometni policisti so včeraj popoldan na Laborah obravnavali voznika, ki je pretiraval z več stvarmi. Najprej je bil pri merjenju hitrosti dobljen na prehitri vožnji. Na omejitvi 50 km/h je vozil s hitrostjo 100 km/h. Potem je bil na hitrem testu pozitiven na prepovedane droge. V nadaljevanju pa je odklonil še strokovni pregled. Policisti so mu
zasegli tudi osebni avtomobil, ker je bil v prometu udeležen brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vse ugotovljeno predstavlja hujše kršitve in dejavnike, ki močno ogrožajo druge udeležence v prometu.

Kriminaliteta

Na Jesenicah je bilo vlomljeno v vrtno lopo. Odtujene so bile stvari manjše vrednosti. Na Spodnjem Brniku je bilo vlomljeno v kombi. Odtujen je bil denar.

V Križah je bilo ponoči vlomljeno v poslovni objekt.

V Železnikih pa sta bili iz stanovanjskega bloka odtujeni gorski kolesi.