urednistvo@preteklih24.si

Zagorelo v kurilnici stanovanjske hiše

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 315 klicev, od tega 89 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so policisti obravnavali tri nedovoljene prehode državne meje.


Slika je simbolična

 

 

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:
– 34 kaznivih dejanj,
– 2 osumljenca so policisti pridržali po določilih Zakona o kazenskem postopku,
– 3 prometne nesreče I. kategorije,
– 4 povoženja divjadi,
– 3 kršiteljem cestno prometnih predpisov so policisti zasegli vozila, ki so jih vozili,
– 1 kršitelja cestno-prometnih predpisov so policisti pridržali do streznitve,
– 14 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 4 na javnih krajih in 10 v zasebnih prostorih,
– 1 kršitelju so policisti izrekli ukrep prepovedi približevanja,
– 1 požar.

Izpostavljamo:

PRIJELI TRI DRŽAVLJANE AFGANISTANA

Včeraj, malo po 10. uri so policisti na območju PP Ormož prijeli tri državljane Afganistana, ki so pred tem na zeleni meji iz Hrvaške nedovoljeno vstopili v našo državo. Vse tri so danes predali hrvaškim varnostnim organom.

PRIJELI 10 TUJCEV

Policisti so malo po 12. uri na območju PP Gorišnica ustavili osebni avtomobil italijanskih registrskih oznak, v katerem je bilo 10 tujcev. V vozilu je bilo 8 državljanov Iraka, državljan Hrvaške in državljan BiH. Slednja sta ostalim nudila pomoč pri prehodu državne meje, zato so ju policisti pridržali in bosta privedena na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju. Iračani so v postopku zaprosili za mednarodno zaščito v naši državi, zato so jih prepeljali v Azilni dom.

ODKRITA DRŽAVLJANA AFGANISTANA

Sinoči, ob 21.05 so policisti na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, na priklopnem tovornem vozilu turških registrskih oznak odkrili dva skrita državljana Afganistana, ki sta želela na tak način nedovoljeno vstopiti v našo državo. Po končanem postopku so ju policisti zavrnili nazaj na Hrvaško.

VLOMIL V HIŠO

Neznani storilec je med 30. 7. in 4. 8. 2020, skozi dvokrilno okno predsobe, vlomil v stanovanjsko hišo v Zgornjih Hočah. V hiši je preiskal vse prostore in odtujil zlatnino v vrednosti okoli 5.000 evrov.

POŽAR

Ob 3.32 so policisti bili obveščeni o požaru, ki je izbruhnil v stanovanjski hiši v Limbušu. V požaru, ki so ga pogasili gasilci, je zgorela kurilnica in del garaže. Poškodovan ni bil nihče.

Materialna škoda je nestrokovno ocenjena na okoli 15.000 evrov.

Policisti so z ogledom kraja požara ugotovili, da je požar izbruhnil v manjšem skladišču drva ob kurilnici, vendar tuje krivde niso ugotovili. O svojih ugotovitvah bodo podali poročilo pristojnemu tožilstvu.

PRIDRŽAN DO STREZNITVE

Sinoči so policisti v Litmerku pridržali 29-letnega voznika osebnega avtomobila, ki si zatem, ko mu je elektronski alkotest pokazal, da je imel v organizmu 0,63 mg/l alkohola, ni zagotovil prevoza do doma.

Pri kasnejšem podrobnejšem preverjanju njegovih dokumentov, so policisti ugotovili, da se jim je voznik izkazal z neveljavnim vozniškim dovoljenjem. Zaradi tega mu bodo policisti zasegli še vozilo. Na pristojno sodišče bodo
zoper njega podali tudi obdolžilni predlog.

TRČIL V TRI VOZILA

Sinoči, okoli 22. ure, je 25-letni voznik osebnega avtomobila, na ulici Veljka Vlahoviča v Mariboru, zaradi nepravilne strani vožnje trčil v tri parkirane osebne avtomobile.

Elektronski alkotest je pokazal, da je imel v organizmu 0,60 mg/l alkohola.

Policisti bodo zoper njega podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.