urednistvo@preteklih24.si

Po avtocesti brez ustreznega dovoljenja za izredni prevoz

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 51 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 183 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda.


FOTO: PPP Novo mesto

 

 

 

Posredovali so zaradi šestih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih.

S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj ponarejanja denarja, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin.

Posredovali so zaradi nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Brez ustreznega dovoljenja za izredni prevoz

Policisti PPP Novo mesto so v noči na 4. 8. na Drnovem opravili kontrolo skupine vozil, s katero se je opravljal izredni prevoz. Prevoznik tovora izrednih dimenzij je bila pravna oseba iz Poljske. Poleg skupine vozil, katerih dolžina je znašala skoraj štirideset metrov, so pri prevozu sodelovala tudi tri spremljevalna vozila. Policisti so pri pregledu dokumentacije ugotovili, da je prevoznik z vožnjo pričel na Šentilju in peljal preko Celja in Ljubljane do Drnovega, spremstvo pa se je izvajalo brez ustreznega dovoljenja za izredni prevoz. Prevoznik je namreč policiste poskušal zavesti in jim izročil dokumentacijo o že opravljenem izrednem prevozu z dne 30. 7. 2020. Zaradi kršitev so vozniku izdali plačilni nalog v višini tisoč evrov, pravni osebi iz Poljske pa plačilni nalog v višini tri tisoč evrov. Skupino vozil so izključili iz prometa in odvzeli registrske tablice.

 

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

V okolici Šentjerneja je v noči na 4. 8. nekdo vlomil v poslovne prostore in odtujil blagajno z menjalnim denarjem. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 2500 evrov škode.

V Malem Kamnu na območju PP Krško je med 2. 8. in 3. 8. neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je zlat nakit, ročno uro in denar.

Oškodovanec je brežiške policiste obvestil, da je med 25. 7. in 4. 8. nekdo iz kolesarnice stanovanjskega bloka na Bizeljski cesti v Brežicah odtujil neregistriran moped znamke Baotian, rdeče barve.

V Brezju pri Senušah je neznanec vlomil v nedograjeno stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, z vlomom pa je povzročil za okoli 1000 evrov škode.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti PU Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Tanče Gore izsledili in prijeli dva državljana Afganistana in na območju Gabrja državljana Pakistana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.