urednistvo@preteklih24.si

Na primorski avtocesti zaradi okvare zagorelo tovorno vozilo

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 150 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 31 dogodkov, s področja javnega reda in miru 42 dogodkov in s področja prometne varnosti 57 dogodkov.


Slika je simbolična

 

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 4 tatvine, 4 vlome (v treh primerih je ostalo pri poskusu) in primera poškodovanja tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 9 prometnih nesreč z materialno škodo in 3 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 3 vozila, pri čemer je en voznik v postopku odklonil preizkus z alkotestom.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 13 krat na javnem kraju (3 osebe so bile pridržane) in 7 krat v zasebnem prostoru.

Med 4. 8. 2020, od 6. ure in 5. 8. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Rakovega Škocjana izsledili in prijeli tujca (drž. Indije), ki je nezakonito prestopil državno mejo. Postopek policistov s tujcem še ni zaključen.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Hrastniku je neznani storilec vlomil v klet in odtujil otroško kolo in kuhinjski stol. Lastnika je oškodoval za okoli 50 evrov.

Požar:

Včeraj, nekaj pred 17. uro so policisti bili obveščeni o požaru tovornega vozila na primorski avtocesti pred izvozom Logatec v smeri Kopra. Na kraju so posredovali gasilci, ki so požar pogasili, in policisti, ki so zbrali prva obvestila in zavarovali kraj. Po prvih podatkih je vozilo tujega prevoznika zagorelo zaradi okvare motorja, ogenj pa se je nato razširil tako na vlečno kot priklopno vozilo v katerem je bila celuloza. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih o vseh ugotovitvah obvestili pristojno državno tožilstvo. Zaradi gašenja in nato odstranitve posledic požara je bila avtocesta v smeri Kopra zaprta do polnoči. Promet je bil preusmerjen na vzporedno staro cesto.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 14.30 se je na Podpeški cesti v Vnanjih goricah zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega in voznik tovornega vozila. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica zapeljala na nasprotno stran ceste in trčila v tovornjak, ki je pravilno pripeljal nasproti. Pri tem se je voznica lažje telesno poškodovala. Policisti so ji izdali plačilni nalog.

Včeraj, okoli 12. ure se je na Ljubljanski cesti v Kamniku zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesarka. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik odvzel prednost kolesarki, ki je pripeljala po prednostni cesti v napačni smeri. Pri tem se je kolesarka lažje telesno poškodovala. Ko bodo zbrana vsa obvestila bodo policisti izvedli ustrezen ukrep.

Včeraj, okoli 7.30 se je na Tržaški cesti na Brezovici zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik in voznica osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik pri vključevanju v promet odvzel prednost voznici. Pri tem se je voznica lažje telesno poškodovala. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog.