urednistvo@preteklih24.si

Med hišno preiskavo policisti zasegli prepovedano drogo

Policisti Policijske postaje Nova Gorica so skupaj s policisti iz Enote vodnikov službenih psov Miren – SUP PU Nova Gorica včeraj, 4. avgusta 2020 na podlagi odredbe Okrožnega sodišča v Novi Gorici v zvezi z neupravičeno proizvodnjo in prometom s prepovedanimi drogami na območju Nove Gorice opravili hišno in osebno preiskavo pri 36-letnem moškem.


FOTO: Nova Gorica

 

 

Pri hišni preiskavi so novogoriški policisti našli in zasegli rastlinske delce oz. rastlino, za katere obstaja sum, da gre za prepovedano drogo.

Pri preiskavi so našli in zasegli dve PVC vrečki z delci zelene posušene rastline (sum, da gre za prepovedano drogo konoplja), ročno zavito cigareto z delci zelene posušene rastline in zeleno rastlino velikosti pol metra. Prav tako so bili v sklopu hišne preiskave zaseženi tudi drugi predmeti oz. pripomočki, za katere sumijo, da jih je osumljenec uporabljal pri izvrševanju kaznivih dejanj (elektronske telekomunikacijske naprave).

Policisti PP Nova Gorica so zasežene stvari (delce posušene rastline in rastlino) poslali v nadaljnjo analizo. Če bo analiza potrdila, da gre za prepovedano drogo, bodo novogoriški policisti zoper 36-letnega osumljenca podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici zaradi suma storitve kaznivih dejanj in neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog (po prvem odstavku 186. člena KZ-1 ). Slednjega so policisti v preteklosti že obravnavali za kazniva dejanja s področja prepovedanih drog.