urednistvo@preteklih24.si

Kljub predrtim pnevmatikam, uspel pobegniti policistom

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 44 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 166 klicev. Obravnavali so 8 prometnih nesreč z materialno škodo. S področja kriminalitete so obravnavali 2 tatvini. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v 4 primerih.


Slika je simbolična

 

 

Popoldan je v Hrvatinih domačin kršil javni red in mir. Pod vplivom alkohola in psihoaktivnih snovi je kričal, grozil in bil nasilen do sosedov. Ob prihodu policistov na kraj je s kršitvijo nadaljeval navkljub jasno izrečenemu ukazu, naj preneha s kršenjem javnega reda in miru, zato mu je bilo odrejeno pridržanje po II. odstavka 109.člena ZP-1 in izdan
plačilni nalog.

Ob 20.50 so policisti v Pradah ustavili voznika osebnega avtomobila iz Kopra, ki je napihal 0,83 mg/l alkohola. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Ob 22. uri so policisti cesti od Gradišča proti Podgradu vozili za osebnim avtomobilom madžarskih registrskih tablic in ga večkrat pravilno ustavljali, saj je nevarno prehiteval čez polno črto, vozil prehitro … Voznik na znake ni ustavljal, ampak je peljal naprej, s svojo vožnjo pa ogrožal druge udeležence v prometu, vozil po obeh pasovih, vijugal po cesti, presegal dovoljeno hitrost. Pri Kozini so policisti postavili stinger, ki ga je prevozil, nato pa, kljub predrtim pnevmatikam, peljal naprej, vendar kmalu zapeljal na levi pas v nasprotno smer krožišča in nato čez krožišče na pločnik in travnato površino ter čelno trčil v steber javne razsvetljave. Voznik je iz vozila pobegnil peš. Policisti so ga intenzivno iskali na različnih relacijah, vendar ga za enkrat niso izsledili. Zbiranje informacij se nadaljuje.

Na počivališču Povir-jug je je okoli 23. ure 45-letna državljanka Romunije stopila z avtobusa in odšla v sanitarije. Pri vrnitvi so do nje pristopili trije moški, od katerih jo je eden ogovoril in se ji predstavil kot odgovorna oseba prevoznega podjetja Atlantis. Izjavil je, da mora preveriti in prešteti vsoto njenega denarja, katerega prenaša s sabo, in sicer zaradi protokola podjetja. Tujka je na to pristala in moškemu izročila v roke 3000 evrov. Moški je denar preštel in ji vrnil dva bankovca po 50 evrov, nato pa skupaj z ostalima dvema zapustil kraj. Državljanki Romunije je tako ukradel 2900 evrov. Primer se intenzivno preiskuje.

Ob 2.40 je v Kortah zagorela garaža. Gasilci so požar pogasili, vendar je zgorel električni moped Tomos in 1.000 manjših litijevih baterij 3,7 voltov. Kriminalisti bodo ogled kraja opravili danes.

V Izoli je nekdo ponoči iz zaklenjenega kombija v garaži ukradli dve električni kolesi, vredni 9.000 evrov. Gre za kolo Cube, turkizno zelene barve, in Scott, svetlo modre barve. V Kopru je nekdo ponoči iz trgovine ukradel 6 klimatskih naprav, škode je za 5000 evrov.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti od torka, 4. 8. 2020 od 6.00 ure, do danes, 5. 8. 2020 do 6.00 ure, obravnavali 2 osebi. Obravnavani po enotah: PP Ilirska Bistrica 1 in PP Koper 1.

Po državljanstvih:
Afganistan 1
Alžirija 1