urednistvo@preteklih24.si

Zaradi neprilagojene hitrosti trčil v odbojno ograjo

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 149 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 32 dogodkov, s področja javnega reda in miru 49 dogodkov in s področja prometne varnosti 39 dogodkov.


Slika je simbolična

 

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 5 tatvin, 2 vloma (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in 4 primere poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v dveh primerih nasilja v družini, kjer so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

S področja prometne varnosti so obravnavali 11 prometnih nesreč z materialno škodo in 4 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 3 vozila, ker so vozniki vozili brez veljavnih vozniških dovoljenj pri čemer sta dva voznika odklonila preizkus alkoholiziranosti oziroma strokovni pregled, pri enem vozniku pa je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0.30 mg/l v izdihanem zraku.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 11 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 6 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Med 3. 8. 2020, od 6. ure in 4. 8. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Babnega Polja, Dolnjega Retja in Ljubljane izsledili in prijeli 12 tujcev (drž. Tunizije, Maroka in Sirije), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Kriminaliteta
Vlomi:

Na območju Bežigrada je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil gotovino, nakit i sesalec. Lastnika je oškodoval za več tisoč evrov.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 14. ure se je na štajerski avtocesti pri Lukovici v smeri Celja zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik zaradi neprilagojene hitrosti vožnje trčil v odbojno ograjo. Pri tem sta se lažje poškodovali potnici v njegovem vozilu. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog.

Včeraj, okoli 11. ure se je v naselju Notranje Gorice zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in voznik mopeda. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik mopeda zaradi nepravilne strani vožnje trčil v vozilo, ki je pripeljalo nasproti. Pri tem se je mopedist lažje telesno poškodoval. Policisti so mu izdali
plačilni nalog.

Včeraj, okoli 12. ure se je na Vodnikovi cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen kolesar, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. Policisti so mu izdali plačilni nalog.