urednistvo@preteklih24.si

V prometni nesreči trije poškodovani

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 46 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 265 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in tri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda.


Slika je simbolična

 

 

Posredovali so zaradi osmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih.

S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj vloma, poškodovanja tuje stvari in tatvin.

Posredovali so zaradi požara in nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

V nesreči trije poškodovani

Nekaj pred 18. uro se je zgodila prometna nesreča na cesti med Prečno in Suhorjem. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je 56-letni voznik zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad kombijem, zapeljal s ceste in se z vozilom večkrat prevrnil. Voznika in dva potnika so na kraju nesreče oskrbeli reševalci in jih odpeljali v bolnišnico. Povzročitelju nesreče bodo policisti zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

KRIMINALITETA

Metliški policisti zasegli sadike konoplje

Policisti PP Metlika so zaradi suma posesti prepovedane konoplje pridobili odredbo Okrajnega sodišča Črnomelj in opravili hišno preiskavo na naslovu bivanja 43-letnega moškega v okolici Metlike. Med hišno preiskavo so našli
in zasegli 31 sadik, za katere obstaja sum, da gre za prepovedano konopljo. Rastline so poslali v analizo na Oddelek kriminalistične tehnike Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto in bodo v primeru pozitivnega rezultata na prepovedano drogo konopljo zoper kršitelja uvedli prekrškovni postopek.

Vlom

V Poljanah pri Mirni Peči je v noči na 3. 8. nekdo vlomil v prostore društva in odtujil zvočnik in več pločevink pijače. Škode je za okoli 400 evrov.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti PU Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Brezja pri Veliki Dolini (PP Brežice) in Doblič (PP Črnomelj) izsledili in prijeli 25 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s 16 državljani Bangladeša, petimi državljani Afganistana in štirimi državljani Pakistana še niso zaključeni.