urednistvo@preteklih24.si

S tremi promili alkohola v krvi, padel z mopeda

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 372 klicev, od tega 104 interventne oz. takšne, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so policisti obravnavali dva nedovoljena prehoda državne meje.


Slika je simbolična

 

 

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:
– 26 kaznivih dejanj,
– 3 osumljence so policisti pridržali po določilih Zakona o kazenskem postopku,
– 7 prometnih nesreč I. kategorije,
– 4 prometne nesreče II. kategorije, v katerih so se 4 osebe lahko telesno poškodovale,
– 2 povoženji divjadi,
– 1 kršitelju cestno prometnih predpisov so policisti zasegli vozilo, ki ga je vozil,
– 14 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 6 na javnih krajih in 8 v zasebnih prostorih,
– 2 kršiteljema so policisti izrekli ukrep prepovedi približevanja,
– 1 kršitev izrečenega ukrepa prepovedi približevanja.

Izpostavljamo:

OSUMLJENEC PRISTAL V PRIPORU

Policisti PP Rače so uspešno preiskali kaznivo dejanje Velike tatvina v poslovni coni v Spodnjih Hočah. Takrat še neznani storilec je med 11. in 15. 7 2020 preplezal žično ograjo enega tamkajšnjih podjetij, skozi okno vlomil v skladišče in si iz notranjosti odprl dvižna vrata. V samokolnico, ki jo je našel na kraju, je naložil nabijalno ploščo, jo odpeljal do ograje in ploščo odtujil. Samokolnico je pustil na kraju dejanja.

Z dejanjem je povzročil za 1.800 evrov materialne škode.

Policisti so z zbiranjem obvestil izsledili storilca, 28-letnega državljana Srbije, s stalnim prebivališčem na območju Lenarta. Pri njemu doma so, na podlagi odredbe sodišča, opravili hišno preiskavo in odtujeni predmet tudi našli. V petek, 24. 7. 2020 so ga privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru, ki je zoper njega odredil pripor.

ODKRIT DRŽAVLJAN AFGANISTANA…

Sinoči, ob 18.15 so policisti na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, na priklopnem tovornem vozilu turških registrskih oznak odkrili skritega državljana Afganistana, ki je želel na tak način nedovoljeno vstopiti v našo državo. Po končanem postopku so ga policisti zavrnili nazaj na Hrvaško.

…IN ŠE DVA

Danes, tik pred ob 5. uro so policisti na Ptuju prijeli drva državljana Afganistana, ki sta nedovoljeno vstopila našo državo. Postopek s tujcema še poteka.

PIJANI MOPEDIST SE JE LAŽJE POŠKODOVAL

Včeraj, nekaj po 13. uri, je v Mali vasi pri Ormožu, zaradi neprilagojene hitrosti vožnje, po vozišču padel in se lahko telesno poškodoval 58-letni mopedist. Z reševalnim vozilom so ga prepeljali v SB Ptuj.

V postopku mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da je imel v organizmu 1,53 mg/l alkohola.

Zoper kršitelja bodo policisti podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.