urednistvo@preteklih24.si

Policisti PU Koper v zadnjih 24 urah obravnavali 42 ilegalnih prebežnikov

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 71 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 302 klica. Obravnavali so 12 prometnih nesreč z materialno škodo. S področja kriminalitete so obravnavali 4 tatvine in 2 vloma ter eno nasilje v družini. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v 8 primerih.


Slika je simbolična

 

 

Dopoldan je policiste poklical občan iz Orehka in povedal, da se je 37-letni domačin z vozilom pravkar zaletel v sosedov zid. Policisti so na kraju ugotovili, da je pri vzvratni vožnji zapeljal čez betonsko škarpo in trčil v cipreso. Ko so želeli opraviti preizkus alkoholiziranosti, je pobegnil v hišo. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ob 16.20 je na Oljčni poti v Kopru na dvorišče skočil neznani fant, zatem je tekal po cesti in se zatekel v lekarno. V lekarni je prevrnil stojalo z razkužili, ga odnesel na ulico ter brezglavo tekal po ulicah. Policisti so identificirali 41-letnega Koprčana. Na kraj je bil poklican zdravnik, Koprčana so odpeljali v SB Izola v nadaljnjo obravnavo. Sledi hitri
postopek po 7/I ZJRM-1.

V enem od portoroških lokalov je neznani moški izza točilnega pulta ukradel gostinsko denarnico z gotovino.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti od ponedeljka, 3. 8. 2020 od 6.00 ure, do danes, 4. 8. 2020 do 6.00 ure, obravnavali 42 oseb (od tega so 38 vrnili italijanski varnostni organi). Obravnavani po enotah: PP Ilirska Bistrica 23, PP Kozina 9, PP Koper 6 in PP Piran 4.

Po državljanstvih:
Bangladeš 23
Pakistan 14
Maroko 4
Afganistan 1