urednistvo@preteklih24.si

Nepridiprav v lokalu ukradel denarnico, led luči, adapter z USB priključki in žgano pijačo

Včeraj, 3. avgusta ob 13.13 uri, je bila Policija obveščena o vlomu v kovinski zabojnik na eni od parcel na Vrtojbenskem polju.


Slika je simbolična

 

 

Po sedaj zbranih podatkih je neznanec vlomil v omenjeni kontejner in iz njega odtujil različno orodje (tri dizelske freze, nahrbtno kosilnico, električno tlačno črpalko, nahrbtno ročno škropilnico…). S tem dejanjem je storilec oškodovancem povzročil materialno škodo v višino približno 5.000 evrov. Policisti PP Nova Gorica nadaljujejo s preiskavo kaznivega dejanja in bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo
v Novi Gorici.

…in v leseno barako

Prav tako so policisti PP Nova Gorica včeraj, 3. avgusta popoldne, obravnavali vlom tudi v leseno barako na območju Vrtojbe (Vrtojbensko polje). Neznani storilec je vlomil vrata in nato iz barake odvzel štiri plastične stole in pomično motorno kosilnico. Zaradi omenjenega nezakonitega ravnanja je bila oškodovancu povzročena materialna škoda v
višini približno 150 evrov. Tudi v tem primeru bodo novogoriški policisti po zaključku preiskave in na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Na Bovškem vlomili v osebni avtomobil

Danes, 4. avgusta ob 8.34 uri, so policisti bili obveščeni o vlomu v osebni avtomobil znamke Toyota Corolla, ki je bilo parkirano pri trdnjavi Kluže na Bovškem. Po prvih zbranih podatkih je neznani storilec z razbitjem stekla vlomil in nato iz notranjosti avtomobila odtujil denarnico z vsebino (v njej je oškodovanec imel poleg osebnih dokumentov tudi gotovino). Bovški policisti nadaljujejo s preiskavo vseh okoliščin kaznivega dejanja in bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Tatvina denarnice in drugih predmetov iz gostinskega lokala v Idriji

Policisti PP Idrija so včeraj, 3. avgusta dopoldne, obravnavali tatvino iz enega od gostinskih lokalov v Idriji. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz omenjenega lokala ukradel poleg denarnice z gotovino tudi druge
predmete (led luči, adapter z USB priključki in žgano pijačo). Idrijski policisti bodo po zaključku preiskave kaznivega dejanja tatvine podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Neznanec na Idrijskem poškodoval osebno vozilo

Policisti PP Idrija so včeraj, 3. avgusta, obravnavali poškodovanje osebnega avtomobila VW Passat v okolici Idrije. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec minuli teden z neznanim ostrim predmetom na neugotovljenem kraju poškodoval omenjeno vozilo. S tem dejanjem je nepridiprav lastniku vozila po nestrokovni oceni povzročil materialno škodo v višini približno 600 evrov. Oškodovanec je odstopil od predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo idrijski policisti o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Na Idrijskem iz prometa izločili voznika zaradi vožnje pod vplivom alkohola

Danes, 4. avgusta v nočnem času, so policisti v Idriji ustavili 25-letnega voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat odrejenega preizkusa z alkotestom je pokazal, da je slednji vozil pod vplivom alkohola (0,78 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje (po 113.a členu ZP-1), čaka pa ga še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.