urednistvo@preteklih24.si

Z 1,88 promila alkohola vijugal po cesti

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 126 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 26 dogodkov, s področja javnega reda in miru 43 dogodkov in s področja prometne varnosti 33 dogodkov.


Slika je simbolična

 

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 5 tatvin, 6 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in primer poškodovanja tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 8 prometnih nesreč z materialno škodo in 4 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 3 vozila.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 15 krat na javnem kraju in 4 krat v zasebnem prostoru.

Med 2. 8. 2020, od 6. ure in 3. 8. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Novih Ložin izsledili in prijeli 19 tujcev (drž. Pakistana), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Kriminaliteta
Vlomi:

Na območju Bežigrada je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je neznani storilec odtujil gotovino in prenosni računalnik. Lastnika je oškodoval za okoli 3.700 evrov.

Na območju Bežigrada je neznani storilec vlomil v klet in odtujil žensko kolo znamke Nakamura in električni pekač. Lastnika je oškodoval za okoli 1.500 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v štiri vrtne ute, od koder je neznani storilec odtujil orodje, pribor za žar, pijače in več drugi predmetov. Nastalo je skupno za okoli 2.000 evrov škode.

V okolici Medvod je bilo vlomljeno v počitniško prikolico, od koder je neznani storilec različno opremo za kampiranje. Lastnika je oškodoval za okoli 1.500 evrov.

Drzna tatvina

Včeraj, okoli 8. ure so policisti bili obveščeni o tatvini torbice iz vozila na počivališču Podsmrekec. Neznani storilec je preko noči skozi odprto okno avtodoma odtujil denarnico z gotovino in osebnimi dokumenti. S tem je povzročil za okoli 80 eur škode. Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 16. ure se je na cesti smeri Kranja proti Mednem v naselju Medvode zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik zapeljal na nasprotno stran ceste in trčil v vozilo, ki je pravilno pripeljalo nasproti. Pri tem se je povzročitelj lažje telesno poškodoval. Policisti so
mu izdali plačilni nalog.

Včeraj, okoli 17.30 se je na cesti iz smeri Mlačevega proti Veliki Račni zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste in se prevrnil v jarek. Pri tem se je voznik lažje telesno poškodoval. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Včeraj, okoli 18. ure se je na ljubljanski obvoznici pri razcepu Zadobrova zgodila prometna nesreča, v kateri je bila samoudeležena voznica osebnega vozila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti trčila v odbojno ograjo in se lažje telesno poškodovala. Policisti so ji izdali plačilni nalog.

Včeraj, okoli 15. ure se je na Štajerski avtocesti v smeri Maribora zgodila prometna nesreča, v kateri je bila samoudeležena voznica osebnega vozila, ki ni vozila po sredini prometnega pasu. Z vozilom je trčila v varnostni
meh na izvozu Blagovica. Pri tem se je voznica lažje telesno poškodovala. Policisti so ji izdali plačilni nalog.

Voznik pod vplivom alkohola

Včeraj opoldne so policisti prejeli obvestilo občana o nezanesljivi vožnji voznika Opel Merive na cesti od Litije proti Zagorju. Policisti so voznika izsledili in ustavili ter opravili postopek, kjer je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola (0.94 mg/l). Vozniku, ki se ni strinjal z rezultatom je bil odrejen še strokovni pregled. Ko bodo znani rezultati
analiz, bodo policisti izvedli ustrezen ukrep.