urednistvo@preteklih24.si

Policisti PU Koper v preteklem koncu tedna obravnavali ker 20 tatvin

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 197 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 632 klicev. Obravnavali so 32 prometnih nesreč z materialno škodo in 5 z lažjimi poškodbami. Zasegli so 6 vozil. S področja kriminalitete so obravnavali 20 tatvin in 8 vlomov. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v 33 primerih.


Slika je simbolična

 

 

31. 7.2020

Ženski so v Lokvi pri pokopališču vlomili v vozili in ukradli torbico z osebnimi dokumenti, bančnimi karticami in ključi stanovanja. Poleg bančnih kartic je bila tudi PIN koda.

Zvečer so imeli redarji v Portorožu težave z domačinko. Redarja sta namreč opozorila žensko, ki je sprehajala psa brez povodca po plaži Portorož, ta pa je enega od njiju brcnila in ugriznila. Po prihodu policistov na kraj se ni hotela umiriti, pa tudi ni hotela podati osebnih podatkov, poleg tega je zmerjala policiste. Odrejeno ji je bilo pridržanje po 109/2 ZP in ugotovljena identiteta 29-letne ženske iz Slovenj Gradca. V postopku so ji zasegli tudi en gram posušenih rastlinskih delcev – sum na konopljo, kar je bilo poslano na ekspertizo. Sledi ji kazenska ovadba za kaznivo dejanje preprečitev uradnega dejanja za oškodovana redarja ter za kaznivo dejanje grožnje. Odrejen je bil strokovni pregled na alkohol, mamila in zdravila. Poleg tega so ji izdali plačilni nalog za več kršitev: po 6/1, 7/2 in 22/1 ZJRM.

Ob 22.29 so policisti bili obveščeni, da je na cesti Komen – Gorjansko voznik osebnega avtomobila zapeljal s ceste. Policisti so na kraju ugotovili, da je močno pod vplivom alkohola in preprečuje izvedbo postopka. 50-letnemu državljanu Italije je preizkus alkoholiziranosti pokazal 1,14 mg/l alkohola. Poškodovan ima komolec in glavo. Na kraj napoteno reševalno vozilo, odpeljali so ga na pregled v zdravstveni dom. Sledi mu obdolžilni predlog. Ker je z roko močno udarjal po službenem vozilu in ga poškodoval, mu sledi še kazenska ovadba za kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari.

Ob 22.43 pa so policisti dobili obvestilo, da je iz Pirana pravkar odpeljal osebni avto, ki ga pelje pijan voznik. Policisti so ga ustavili, 50-letni voznik z okolice Portoroža je napihal 1,23 mg/l. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, odrejeno pridržanje, sledi obdolžilni predlog po 105/5-4 ZPrCP.

Nekdo je vlomil v lokal v Izoli. Ukradel je gotovino in prenosno kovinsko blagajno.

1. 8.2020

Ob 1. uri je v izolskem lokalu domačin metal steklenice in se hotel pretepati. Policisti so 35-letniku odredili pridržanje in mu napisali plačilni nalog po 6/1 in 22/1 ZJRM.

Ob 6.53 so policisti bili obveščeni, da pred lokalom v Portorožu ovira promet in hodi po cesti vinjen moški, na plaži je kričal na delavca javnega podjetja in ga žalil. Pri tem je tudi stresal smeti iz smetnjaka. Zatem se je ulegel na vozišče. Hotel je tudi skočiti v vodo, vendar so mu zaradi njegove vinjenosti to preprečili tam zaposleni. Ob prihodu policistov na kraj je žalil tudi njih, zato so mu odredili pridržanje. 46-letniku iz Velenja je bil izdan plačilni nalog po 6/1, 7/1, 7/2 in 22/1 ZJRM ter 83/9-1 ZPrCP.

Dopoldan so policisti prejeli klic, da 25-letna voznica osebnega avtomobila iz Ljubljane od Logatca prehiteva po odstavnem pasu. Policisti so jo ustavili na Ravnah in ugotovili, da ima pretečeno prometno dovoljenje. Opravljen alkotest je pokazal 0,0, odrejen hitri test na mamila pa je bil pozitiven na skupino kanabis, zato je bil odrejen strokovni pregled v ZD Hrpelje. Odvzeto ji je bilo vozniško dovoljenje za 24 ur, izdan plačilni nalog zaradi neregistriranega vozila, sledi še obdolžilni predlog, ko bodo znani rezultati strokovnega pregleda. Pri prijavitelju bodo poskušali policisti ugotoviti še kršitve, ki jih je navedel ob klicu.

Na PP Piran so policisti dobili prijavo tatvine mopeda, parkiranega v Piranu pred hišo, Piaggio Vespa Primavera, reg. št. KPUK-51. V prostoru pod sedežem je bila še jakna znamke Colmar, ključi osebnega avtomobila in dokumentacija
mopeda. Lastnik je oškodovan za 2700 evrov.

Popoldan so pri Kubedu zasegli neregistriran moped Tomos A3. 20-letni Koprčan tudi nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog.

V enem od portoroških hotelov je nekdo iz sobe gostu s Slovaške ukradel moško uro znamke Louis Erard, vredno 1000 evrov, gotovino in star mobilni telefon znamke Lenovo, vreden 120 evrov.

Ob 18.14 je na začetku vasi Orehek je 53-letni voznik motornega kolesa, domačin, v ovinku zapeljal z vozišča in se zaletel v jablano. Preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0,65 mg/l alkohola, odpeljan je bil v UKC Ljubljana.

Ob 19.54 pa je na cesti od Planine proti Lohači padel motorist s sopotnikom. 59-letni voznik z okolice Ljubljane je v levem ovinku je zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča zapeljal s ceste v obcestni jarek. Oba s sopotnico sta se pri padcu poškodovala in sta bila odpeljana v UKC Ljubljana. Izdan bo plačilni nalog zaradi napačne strani vožnje.

Ob 19.55 so policisti prejeli klic, da se v avtokampu v Izoli pretepa več oseb. Policisti so na kraju ugotovili, da je 46-letnik iz Ljubljane opozoril 44-letnega Mariborčana, ker je uriniral ob njegovi prikolici. Ta se je tako zjezil, da ga je pričel pretepati, pri tem pa sta mu pomagala prijatelja, oba iz Maribora. Po zaključenih policijskih postopkih sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje nasilništva.

Ob 21.45 je policiste poklical očividec in povedal, da po avtocesti od Vrhnike proti Logatcu pred njim vozi voznik osebnega avtomobila, ki močno vijuga, vozi 60 km/h in je najverjetneje močno vinjen. Policisti so ustavili 36-letnega voznika na Razdrtem. Opravljen alkotest je pokazal 0.58 mg/l, voznik nima vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Ob 22.55 sta v Kopru trčila dva skuterista. Prometno nesrečo je povzročil 15-letni voznik, ki je vozil po kolesarski stezi po Ankaranski cesti, kjer je v krožišču zapeljal na nasprotni vozni pas kolesarske ceste in pri tem trčil v pravilno vozeče kolo z motorjem, katerega je peljal 17-letni voznik. Po prvih podatkih sta oba voznika lažje poškodovana, povzročitelju sledi obdolžilni predlog.

2. 8.2020

Nekaj čez polnoč so policisti v Seči zasegli moped 66-letnemu vozniku, ki
ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ob 2.40 so v Landolu ustavili osebni avtomobil, ki je vozil 66-letni domačin. Pri kontroli pogojev za udeležbo v cestnem prometu mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,98 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja, sledi obdolžilni predlog po čl. 105/5 toč. 4.

V Portorožu pa so ob 3. uri zasegli osebni avto 32-letnemu Koprčanu, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog.

Ponoči je nekdo vlomil v hladilnik za sladoled pri trafiki v Portorožu in pobral ven sladolede.

Ob 11.15 so policisti v Seči ustavili 25-letnega voznika osebnega avtomobila. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal rezultat 0,84 mg/l alkohola. Odrejeno mu je bilo pridržanje, začasno odvzeto vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Okrog 12.30 ure je na Fernetičih 36-letni državljan Romunije prijavil drzno tatvino. Povedal je, da je potoval z avtobusom iz Italije proti Romuniji. Ko je stopil iz avtobusa, so do njega prišli trije moški, ki so se predstavili kot uslužbenci prevoznika in zahtevali pregled avtobusne karte. Ko je vzel denarnico, da bi jim pokazal karto, so mu odvzeli denarnico, iz nje vzeli 450 evrov, zatem pa so mu jo vrnili prazno. Dodali so, da bodo pregledali karto, če je z njo vse v redu, mu bodo denar vrnili. Zatem so kraj zapustili. Zadeva se intenzivno preiskuje.

V Sv. Antonu je nekdo iz odklenjene garaže stanovanjske hiše ukradel kolo znamke Trek, tip serije 1200, vredno 500 evrov.

V Žusterni pa so ukradli žensko treking kolo znamke Trek, tip 7200, vredno 250 evrov.

Ob 16.50 so policisti na Kraljevi ulici v Kopru ustavili mladoletnega voznika skuterja, ki ne poseduje vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Ob 17.30 je policiste poklical občan in povedal, da je v industrijski coni Sermin opazil mlajšega fanta, ki se vozi s skuterjem Piaggio NRG power 50, ki mu je bil ukraden 31. 7. 2020. Policisti so kmalu izsledili 22-letnega domačina. Na ukradenem skuterju je bila polomljena ključavnica. Obveščena državna tožilka je odredila privedbo na zaslišanje, zato je bilo Koprčanu odrejeno pridržanje po 157/2 ZKP. Sledi mu kazenska ovadba.

Nekdo je vlomil v tri lesene hiške na Ukmarjevem trgu v Kopru. Iz prve je ukradel prenosno blagajno z 200 evri blagajniškega minimuma, iz druge 200 evrov gotovine in tablični računalnik, iz tretje pa mobilni telefon in tablico za blagajno.

Ob 20. uri so 41-letnemu domačinu v Ilirski Bistrici zasegli neregistriran moped. Voznik tudi nima veljavnega vozniškega dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog.

3. 8.2020

Ponoči je nekdo v Kopru vlomil v avtodom in državljanki Nemčije ukradel žensko torbico z mobilnim telefonom in tremi potnimi listi.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti od petka, 31. 7. 2020 od 6.00 ure, do danes, 3. 8. 2020 do 6.00 ure, obravnavali 28 oseb (od tega so 9 vrnili italijanski varnostni organi). Obravnavani po enotah: PP Ilirska Bistrica 9, PP Kozina 9, PP Koper 8 in PP Piran 2.

Po državljanstvih:
Pakistan 12
Afganistan 8
Iran 5
Bangladeš 2
Srbija 1