urednistvo@preteklih24.si

Kronika gorenjskih policistov

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 4 obvestila o prometnih nesrečah; po 2 prijavi o kršitvah predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter v zasebnem prostoru; s področja kriminalitete pa prijave sumov kaznivih dejanj vlom in poškodovanje tuje stvari.


Slika je simbolična

 

 

Dogodki:

Policisti so včeraj v dveh primerih prevzeli najden denar in denarnico, v enem primeru pa tatvino pozabljene stvari v trgovini, kar policisti obravnavajo kot kaznivo dejanje zatajitev.

Blejski policisti so včeraj zvečer v kampu obravnavali prijavo hrupa z glasno glasbo in za prekršek obravnavali sedem državljanov Italije.

Torovo, prometna nesreča

Danes ob 3.30 so na gorenjski avtocesti pri nekdanji cestninski postaji Torovo trčila tri vozila. Promet je bil oviran
do 7.15 ure, vmes pa je bila cesta tudi več ur zaprta, zaradi česar je nastal daljši zastoj v obe smeri. Za prometno nesrečo je odgovoren voznik osebnega avtomobila, ki je med prehitevanjem povzročil trčenje z dvema tovornima voziloma. Eno od tovornih vozil je prebilo varovalno ograjo in s kabino obstalo na prehitevalnem pasu nasprotnega smernega vozišča. Vsi udeleženci so tujci, vozili pa so v smeri Karavank. Po vseh do sedaj preverjenih podatkih ni bil nihče poškodovan. Nastala je materialna škoda. Povzročitelj nesreče je bil kaznovan z globo.

Kriminaliteta

V naselju Jazbine je bilo vlomljeno v pomožni objekt in odtujena hrana manjše vrednosti.