urednistvo@preteklih24.si

Vlomi in poskusi vlomov na avtocestnem počivališču

Jeseniški policisti so ta mesec obravnavali šest vlomov in poskusov vlomov v vozila na avtocestnem počivališču. V štirih primerih so storilci uspeli vlomiti v vozila, pretežno avtodome, v dveh primerih pa je dejanje ostalo pri poskusu.


Slika je simbolična

 

 

Vlamljali so ponoči in tudi kadar so lastniki spali v vozilu. Z dejanji so povzročili materialno škodo, lastnike pa so s tatvino stvari iz vozil dodatno oškodovali še za okoli 8.000 evrov. V vseh primerih je bilo vlomljeno skozi vrata. Praviloma so bile vzete torbice in denarnice. Čeprav so bili v vseh primerih oškodovani tujci, gre za dejanja, ki so jim lahko tarča tudi slovenski državljani doma ali v tujini.

Glede na do sedaj zbrana obvestila sta storilca najmanj dva. V enem primeru vloma sta bila osumljenca posneta.

Policisti so že poostrili kontrole na avtocestnih počivališčih.

V preteklosti so storilci na avtocestah kazniva dejanja izvrševali tudi na druge načine:

– na počivališču so na različne načine zavedli oškodovanca oz. pritegnili njegovo pozornost, medtem pa so mu sostorilci iz vozila ukradli vrednejše predmete (torbice, telefone, denarnice …);

– oškodovancu so poskušali prodati lažno blago, ponaredke (lažen zlat nakit iz medenine);

– na počivališču ali na bencinski črpalki so preluknjali pnevmatiko na vozilu oškodovanca in se kasneje, ko se oškodovanci nekaj kilometrov naprej na avtocesti ustavili zaradi izpraznjene pnevmatike, pripeljali za njimi in jim ponudili pomoč, medtem pa so izvršili tatvino ali roparsko tatvino.