urednistvo@preteklih24.si

V kombiju prevažal kar 25 ilegalnih prebežnikov

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 303 klice, od tega 87 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so policisti obravnavali en nedovoljen prehod državne meje.


FOTO: PP Podlehnik

 

 

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:
– 19 kaznivih dejanj,
– 1 osumljenca so policisti pridržali po določilih Zakona o kazenskem postopku,
– 3 prometne nesreče I. kategorije,
– 1 prometno nesrečo II. kategorije, v kateri se je 1 oseba lahko telesno poškodovala,
– 7 povoženj divjadi,
– 2 kršiteljema cestno prometnih predpisov so policisti zasegli vozili, ki sta ju vozila,
– 15 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 8 na javnih krajih in 7 v zasebnih prostorih.

Izpostavljamo:

PREVAŽAL KAR 25 ILEGALNIH PREBEŽNIKOV

Včeraj, malo pred 19. uro so policisti na območju Podlehnika ustavili kombinirano vozilo znamke Citroen Jumper, ljubljanskega registrskega območja, ki ga je vozil 43-letni slovenski državljan. V tovornem delu je prevažal kar 25 ilegalnih prebežnikov in sicer 9 državljanov Bangladeša, 7 državljanov Pakistana, 4 državljane Afganistana, 4 državljane Maroka in enega Sirijca. Vsi so v našo državo nedovoljeno vstopili na zeleni meji med Hrvaško in Slovenijo, na območju PP Podlehnik.

Policisti so vozniku, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Prepovedno prehajanje meje ali ozemlja države, po 308. členu kazenskega zakonika (KZ-1), odvzeli prostost in ga pridržali. Trenutno potekajo nujna preiskovalna dejanja. Po zaključku pridržanja bo s kazensko ovadbo priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju.