urednistvo@preteklih24.si

S helikopterjem reševali izčrpano planinko

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 9 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 2 s telesnimi poškodbami; 4 prijave o kršitvah predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter 6 v zasebnem prostoru.


Slika je simbolična

 

 

S področja kriminalitete pa prijave sumov kaznivih dejanj tatvina, vlom in ponareditev denarja.

Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja sta bili zaseženi dve vozili.

Policisti so v dveh postopkih zasegli manjšo količino prepovedane droge in vodijo prekrškovna postopka.

Dogodki:

Policisti so včeraj obravnavali dva primera najdenih denarnic. Obakrat so s predmeti ravnali v skladu s predpisi o najdenih stvareh in obveščali lastnike.

Ekipa za helikoptersko reševanje je s podporo kranjskogorskih gorskih reševalcev na tleh včeraj pozno popoldan na poti iz Mojstrane proti Vrtaški Planini reševali tujo planinko. Razlog je izčrpanost in slabost. Z vitlom je bila dvignjena v helikopter in odpeljana v jeseniško bolnišnico. Vikend bo vroč. Pozivamo k varnemu obisku gora in k skrbi za svojo varnost.

Prometne nesreče

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali dve prometni nesreči s telesnimi poškodbami.

Na Bledu je kolesar trčil v osebni avtomobil, v Šenčurju pa se je voznica z vozilom prevrnila na streho. Udeleženci so lažje poškodovani.

Kriminaliteta

Kranjski policisti so obravnavali poskus vloma v osebni avtomobil. Vlom v vozilo so policisti obravnavali tudi v Kranjski Gori.

Na Kurirski poti v Kranju pa je bila obravnavana tatvina orodja iz odprte garaže.