urednistvo@preteklih24.si

Najprej grozil redarju, za tem vinjen sedel za volan

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 59 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 197 klicev. Obravnavali so 9 prometnih nesreč z materialno škodo. S področja kriminalitete so obravnavali 7 tatvin in en vlom. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v 9 primerih.


Slika je simbolična

 

 

Ob 14.22 je mestni redar v Ankaranu zadržal moškega, ki je grozil njemu in kopalcem. Policisti so na kraju ugotovili, da je 61-letni domačin prišel v spor s skupino na plaži in z redarjem. Nanje je kričal in jim grozil. Zaradi kršitve določil I. odstavka 7. člena ZJRM-1 mu je bil na kraju izdan plačilni nalog. Kasneje, po zaključenem prvem postopku, so ga policisti v Ankaranu ustavili, ko je vozil osebni avto. Preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0,99 mg/l alkohola. Odrejeno mu je bilo pridržanje, sledi obdolžilni predlog.

Popoldan so imeli policisti na počivališču Ravbarkomanda postopek s 24-letnim voznikom osebnega avtomobila z okolice Trebnjega. Na vozilu je imel registrske tablice, ki ne pripadajo temu vozilu, zavarovanje vozila pa je poteklo maja letos. Izdan mu je bil plačilni nalog. Nato pa so njegovemu 23-letnemu sopotniku zasegli še posušene rastlinske delce, kar je bilo poslano na analizo.

Na plaži v Izoli je nekdo obiskovalcem z Bleda, medtem ko so se kopali, ukradel torbico, v kateri so bili ključi osebnega avtomobila, dokumenti denar, mobitel …

V Portorožu pa je nekdo iz apartmaja v pritličju ukradel žensko torbico z dokumenti in gotovino.

Zvečer je državljan Nemčije prijavil, da mu je nekdo iz osebnega avtomobila, parkiranega v Izoli, ukradel denarnico z gotovino, dokumenti, bančnimi karticami …

Ob 18.43 so policiste poklicali z enega od lokalov v Izoli in povedali, da nekdo hodi z nožem v roki po ulici. Policisti so hitro izsledili 41-letnega domačina. Nož so mu zasegli, mu odredili pridržanje in izdali plačilni nalog zaradi kršitev ZJRM čl. 7/1 in čl. 11/2.

V zadnjih dveh tednih je nekdo s plovila v portoroški marini ukradel izvenkrmni motor znamke Yamaha 5, vreden 900 evrov.

Ob 23.58 so policisti v vasi Gorjansko ustavili voznika osebnega avtomobila, 62-letnika z okolice Komna, odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,75 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, napisan bo obdolžilni predlog po čl. 107/12.

V Planini je nekdo vlomil v gostilno in ukradel gotovino.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti od četrtka, 30. 7. 2020 od 6.00 ure, do danes, 31. 7. 2020 do 6.00 ure, obravnavali 25 oseb (od tega so 4 vrnili italijanski varnostni organi). Obravnavani po enotah: PP Ilirska Bistrica 18, PPIU Koper 4 in PP Postojna 3.

Po državljanstvih:
Afganistan 22
Pakistan 2
Eritreja 1