urednistvo@preteklih24.si

Motorist brez čelade in pod vplivom alkohola, padel in se poškodoval

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 193 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 36 dogodkov, s področja javnega reda in miru 47 dogodkov in s področja prometne varnosti 67 dogodkov.


Slika je simbolična

 

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 12 tatvin, 1 vlom in 2 primera poškodovanja tuje stvari. Posredovali so tudi v primeru nasilja v družini, kjer pa še zbirajo obvestila in bodo nato o vseh zbranih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

S področja prometne varnosti so obravnavali 9 prometnih nesreč z materialno škodo in 5 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Šestim večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 12 krat na javnem kraju in 10 krat v zasebnem prostoru.

Med 30. 7. 2020, od 6. ure in 31. 7. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Kočevja, Ivančne Gorice in Ljubljane izsledili in prijeli 32 tujcev (drž. Pakistana, Afganistana, Bangladeša, Maroka in Alžirije), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Kriminaliteta
Vlom:

V Mostah je bilo vlomljeno v prostore športnega društva, od koder so bili odtujeni teniški loparji. Škoda znaša okoli 2000 evrov.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 14.30 smo bili obveščeni o prometni nesreči pri Okrogu nad Motnikom v kateri je bil samoudeležen motorist. Motorist (državljan Nemčije) je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubil oblast nad vozilom in zato padel po vozišču. V nesreči se je lažje poškodoval, izdan mu je bil plačilni nalog.

Včeraj, okoli 20.30 je v Podsmrečju na območju Domžal prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in motorist. Nesrečo je zaradi izsiljevanja prednosti v križišču povzročil voznik osebnega vozila. Motorist je bil v nesreči lažje poškodovan in je bil s kraja odpeljan z reševalnim vozilom. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Včeraj, nekaj pred 19. uro so policisti bili obveščeni, da je v Velikem Ločniku prišlo do prometne nesreče v kateri je bil samoudeležen mopedist. Ugotovljeno je bilo, da je mopedist, ki ni uporabljal čelade, zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo in pod vplivom alkohola (0,60 mg/l) padel po vozišču in se lažje poškodoval. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih zoper njega izvedli ustrezen ukrep.