urednistvo@preteklih24.si

V neurju sunek vetra podrl lovsko prežo, lovec hudo poškodovan

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 252 klicev, od tega 92 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so policisti obravnavali štiri nedovoljene prehode državne meje.


Slika je simbolična

 

 

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:
– 19 kaznivih dejanj,
– 1 osumljenca so policisti pridržali po določilih Zakona o kazenskem postopku,
– 6 prometnih nesreč I. kategorije,
– 6 povoženj divjadi,
– 3 kršiteljem cestno prometnih predpisov so policisti zasegli vozila, ki so jih vozili,
– 8 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 4 na javnih krajih in 4 v zasebnih prostorih,
– 2 osumljencema so policisti izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Izpostavljamo:

PRIJET MAROČAN

Sinoči, malo pred poldeveto uro, so policisti na območju Središča ob Dravi prijeli državljana Maroka, ki je pred tem na zeleni meji nedovoljeno vstopil iz Hrvaške v Slovenijo. Postopek s tujcem še ni zaključen, ga pa bodo policisti danes predali hrvaškim varnostnim organom.

ČEZ DRŽAVNO MEJO NA MESTU, KJER NI MEJNEGA PREHODA

Včeraj popoldan so imeli policisti PP Gorišnica v postopku dva državljana Romunije, ki sta z osebnim avtomobilom hrvaških registrskih oznak, prestopila državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa nista imela ustreznih dovoljenj. Policisti so ju oglobili.

ODKRIT DRŽAVLJAN PALESTINE

Sinoči, ob 19.45 so policisti na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, na priklopnem tovornem vozilu turških registrskih oznak odkrili skritega državljana Palestine, ki je želel na tak način nedovoljeno vstopiti v našo državo. Po končanem postopku so ga policisti zavrnili nazaj na Hrvaško.

PRIJELI TRI TUJCE

Včeraj popoldan, ob 13.55 so policisti na Mednarodnem mejnem prehodu Središče ob Dravi, na priklopnem tovornem vozilu slovenskih registrskih oznak odkrili 2 skrita državljana Sirije, ki sta želela na tak način nedovoljeno vstopiti v našo državo. Kasneje so na tem vozilu odkrili še skritega državljana Afganistana, ki je prav tako želel na tak način nedovoljeno vstopiti v našo državo.

Ker tam slovenski in hrvaški policisti opravljajo skupno mejno kontrolo, so tujce v postopek prevzeli hrvaški varnostni organi.

LOVEC HUDO TELESNO POŠKODOVAN

Sinoči, okoli 19.20 sta lovca, stara 79 in 68 let, v lovišču LD Jurovski dol, na območju Malne izvajala lov srnjadi. Nahajala sta se na lovski preži, na višini okoli 2,3 m od tal. Zaradi neurja je prišlo do nenadnega sunkovitega vetra, ki je lovsko prežo prevrnil. Dodatno so k temu pripomogli strohneli stebri lovske preže.

Ob padcu se je starejši lovec huje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom so ga prepeljali v UKC Maribor, kjer je ostal na zdravljenju.

Policisti in kriminalisti dogodek še preiskujejo. Ko bodo kriminalistično preiskavo zaključili, bodo pristojnemu okrožnemu državnemu tožilstvu posredovali ugotovitve v skladu z določili Zakona o kazenskem postopku.