urednistvo@preteklih24.si

Gorski reševalci s helikopterjem reševali dva planinca

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 8 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 2 s telesnimi poškodbami; 2 prijavi o kršitvah predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju; s področja kriminalitete pa prijave sumov kaznivih dejanj tatvina in vlom.


Slika je simbolična

 

 

Dogodki:

V Dolenji Žetini se je na cesto z brežine skotalila skala in poškodovala osebni avtomobil.

Pri Dom Valentina Staniča pod Triglavom se je včeraj lažje poškodoval planinec. Padel je zaradi zdrsa. Pod Skuto pa so reševalci in vojaški helikopter reševali dva planinca, ki sta zašla s poti. S pomočjo vitla ju je ekipa za helikoptersko reševanje dvignila v helikopter in nepoškodovana odpeljala v dolino.

Kranjskogorski policisti so včeraj obravnavali padec gorskega kolesarja v naravnem okolju in poškodbe pri njem. Za padec je odgovoren sam.

V Cerkljah na Gorenjskem so policisti včeraj obravnavali požar na kmetijskem stroju. Požar so pogasili gasilci. Okoliščine kažejo na tehnično okvaro.

V Kranju sta včeraj moški in ženska, stara med 30 in 40 let na domu občana poskušala pridobiti njegove osebne podatke v zameno za nekakšne vrednostne bone. Zanimali so ju tudi turistični boni.

Divjad je bilo minuli dan povožena na cestah Podnart – Kropa, Kokra, Cerkno – Sovodenj in na priključku za avtocesto v Naklem.

Prometne nesreče

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali dve prometni nesreči s telesnimi poškodbami.

V Soteski so obravnavali nesrečo dveh kolesark. Ena je trčila v zadnji del druge.

V Kranju pa je kolesar padel sam. Padci kolesarjev so poleti dnevna klasika.

Kriminaliteta

Na Ješetovi ulici v Kranju je storilec poskušal vlomiti v stanovanjsko hišo in vanjo potem neovirano vstopil skozi odklenjena zadnja vrata. Pri dejanju ga je zalotil lastnik.

Na avtocestnem počivališču so policisti danes ponoči obravnavali vlom v avtodom in tatvino denarja.