urednistvo@preteklih24.si

Voznika z dvema dobrima dvema promiloma alkohola v krvi, policisti pridržali do iztreznitve

V zadnjih 24 urah so policisti na telefonsko številko 113 sprejeli 282 klicev, od tega jih je bilo 72 interventnih, dva nujna.


Slika je simbolična

 

 

 

Kriminaliteta

V Velenju so policisti obravnavali tatvino v eni izmed tamkajšnjih trgovin.

Na letnem kopališču v Celju je neznani storilec odtujil nezaklenjeno otroško kolo.

Tatvino kolesa so celjski policisti obravnavali tudi na Stanetovi ulici v Celju. Odtujeno je bilo električno kolo znamke Profet. Kolo je bilo zaklenjeno in se je nahajalo pod stopniščem v stanovanjskem bloku.

V jutranjem času so policisti bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Zdolah na območju Policijske postaje Šmarje pri Jelšah. Vlomljeno je bilo na vzvod skozi balkonska vrata, odtujeno pa je bilo nekaj gotovine in prenosni
računalnik.

Včeraj so policisti obravnavali dva primera vnovčitve ponarejenih bankovcev. V prvem primeru je šlo za ponarejen 20 EUR-ski bankovec, ki je bil vnovčen v eni izmed trgovin v Velenju. V drugem primeru pa je šlo za 50 EUR bankovec, katerega so odkrili v SKB Celje med izkupičkom ene izmed trgovin v Laškem.

Celjski policisti so včeraj dopoldne obravnavali pretep in poškodovanje vozila, ki se je zgodilo v naselju Celje v enem izmed križišč. V pretepu so bili udeleženi voznik osebnega avtomobila Renault Clio sive barve ter sopotnik in voznik osebnega avtomobila Renault Kangoo rumene barve. Pozivamo morebitne priče da zaradi razjasnitve omenjenega dogodka pokličejo na 113, PP Celje ali anonimni telefon policije 0801200.

Prometna varnost

Včeraj okoli 12.30 ure je na Ostrožnem v Celju prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena kolesarka ter voznik osebnega avtomobila. Kolesarka je vozila po kolesarski progi v smeri Ostrožnega. Ko je želela prečkati križišče je vanjo trčil neznani voznik osebnega avtomobila črne barve, najverjetneje znamke Citroen. Voznik se je na kraju ustavil ter kolesarki ponudil da jo odpelje k zdravniku kar je odklonila, nato pa sta oba kraj nesreče zapustila. Zaradi razjasnitev okoliščin navedene prometne nesreče pozivajo voznika ter vse morebitne očividce omenjene prometne
nesreče da pokličejo na telefonsko številko policije za nujne klice 113 ali na Prometno Policijsko postajo Celje na telefonsko številko 035727800.

Včeraj okoli 20.00 ure so imeli žalski policisti v postopku voznika osebnega avtomobila, ki je vozil pod vplivom alkohola. Policisti so mu odredili alkotest, katerega je odklonil, odklonil je tudi strokovni pregled, zato mu je bilo odrejeno pridržanje.

Pridržanje do iztreznitve so vozniku osebnega avtomobila nekaj po polnoči odredili tudi slovenjgraški policisti. Vozniku, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti so odredili preizkus z alkotestom ki je pokazal, da je imel 1.10 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola zoper oba bodo policisti zoper oba voznika napisali tudi obdolžilna predloga na sodišče.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti včeraj petkrat ukrepali v zasebnih prostorih.