urednistvo@preteklih24.si

Vinjen voznik s predrto pnevmatiko vijugal po cesti

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 199 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 54 dogodkov, s področja javnega reda in miru 54 dogodkov in s področja prometne varnosti 61 dogodkov.


Slika je simbolična

 

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 13 tatvin, 4 vlome (v dveh primerih je ostalo pri poizkusu) in 3 primere poškodovanja tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 11 prometnih nesreč z materialno škodo in nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami. Dvema večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 17 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 6 krat v zasebnem prostoru.

Med 28. 7. 2020, od 6. ure in 29. 7. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Knežje Lipe, Starega trga pri Ložu, Kočevja, Babnega polja in Ljubljane izsledili in prijeli 21 tujcev (drž. Maroka, Afganistana, Tunizije in Pakistana), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Kriminaliteta
Vlomi:

Na Vrhniki je bilo vlomljeno v gradbišče, od koder je bil odtujen elektro material. Škoda znaša okoli 3000 evrov.

V Mostah je bilo vlomljeno v gradbišče, od koder je bil odtujen elektro material. Škoda znaša nekaj tisoč evrov.

Prometna varnost
Prometna nesreča:

Včeraj, nekaj po 20. uri je na Tivolski cesti prišlo do prometne nesreče v kateri je bil samoudeležen kolesar. Zaradi vožnje preblizu desnega roba in alkohola (0,74 mg/l) je trčil v robnik in padel. V nesreči se je lažje poškodoval, izdan mu je bil plačilni nalog.

Včeraj v popoldanskih urah so policisti bili s strani več občanov obveščeni o vozniku osebnega vozila, ki je storil več prekrškov med vožnjo po Zasavski cesti iz smeri Ljubljane proti Litiji. Policisti so uspeli voznika izslediti in pri postopku ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola (1,25 mg/l). Policisti so mu odvzeli vozniško dovoljenje in bodo zoper njega podali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče. Zaradi ostalih kršitev med vožnjo bo zoper voznika uveden prekrškovni postopek.

Včeraj, nekaj po 22. uri so policisti bili obveščeni o vozniku osebnega vozila, ki je na Tržaški cesti v Ljubljani vozil s predrto pnevmatiko, vijugal in storil več prekrškov. Policisti so voznika izsledili in ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola (0,80 mg/l). Policisti so mu odvzeli vozniško dovoljenje in bodo zoper njega podali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče. Zaradi ostalih kršitev med vožnjo bo zoper voznika uveden prekrškovni postopek.