urednistvo@preteklih24.si

Pijan voznik nanizal cel kup prometnih prekrškov

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 17 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 4 s telesnimi poškodbami; 5 prijav o kršitvah predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter 2 v zasebnem prostoru.


Slika je simbolična

 

 

S področja kriminalitete pa prijave sumov kaznivih dejanj tatvina, vlom in poškodovanje tuje svari.

Dogodki:

Na Jesenicah so policisti obravnavali skrbnico psa, ki ni bil na povodcu. Obravnavajo jo zaradi prekrška.

Divjad je bila minuli dan povožena v Goričah.

Prometne nesreče

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali štiri prometne nesreče s telesnimi poškodbami. V dveh primerih gre za kolesarje, v eni nesreči za zbitega pešca, v še eni pa za udeležbo dveh vozil.

V Bohinju je voznica včeraj dopoldan v kolesarko trčila na križišču, zvečer pa je v
Završnici zaradi kombinacije alkohola (0,65 mg/l) in nepravilne vožnje po vozišču padel še kolesar.

Pozno zvečer je voznica z osebnim avtomobilom v Kranju na prehodu trčila v pešca, na gorenjski avtocesti pa je voznik zaradi neprilagojene hitrosti naletel v avtomobil pred seboj.

Zelo pijan

Gorenjski prometni policisti so včeraj zvečer v Kranju na podlagi prijave nezanesljive vožnje obravnavali zelo pijanega voznika osebnega avtomobila. Prijavljeno je bilo, da na avtocesti vijuga po vozišču, prehiteva po levi in desni strani ter ogroža druge udeležence. Policisti so ustavili in ga obravnavajo zaradi nepravilne vožnje na križišču, neupoštevanja talnih označb, nevarnega prehitevanja, nepravilnih premikov in dveh promilov alkohola (0,92 mg/l). Po postopku se je domov odpeljal s taksijem.

Kriminaliteta

V Kranju je storilec občanki iz torbice odtujil denarnico, ki je bila odložena v nakupovalnem vozičku.

Na počivališču gorenjske avtoceste pa so policisti obravnavali vlom v tovorno vozilo. Storilec je iz kabine odtujil denar. Oškodovanec je tujec.