urednistvo@preteklih24.si

Mladoletni voznik kolesa z motorjem čelno trčil v traktor

Včeraj, malo pred 17. uro je v Beltincih mladoletni voznik kolesa z motorjem zaradi neupoštevanja prednosti v križišču čelno trčil v traktor.


Slika je simbolična

 

 

Voznik kolesa z motorjem ni posedoval vozniškega dovoljenja in je bil v nesreči hudo telesno poškodovan (zlom noge). Zoper povzročitelja bo podan obdolžilni predlog, o dogodku bo obveščeno tudi ODT in CSD s poročilom.
Staršem bo izdan plačilni nalog.

Okrog 18.30 ure pa je v Kobilju voznik kolesa z motorjem med vožnjo zapeljal preblizu desnemu robu vozišča, izgubil nadzor nad vozilom in padel po vozišču ter se hudo telesno poškodoval. Voznik je vozil neregistrirano kolo z motorjem, brez veljavnega vozniškega dovoljenja pod vplivom alkohola (1,03 mg/l) in v času vožnje ni uporabljal varnostne čelade. Vozilo je bilo zaseženo. Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog, o dogodku pa bo obveščeno tudi ODT s poročilom.

Zaseg vozila

Včeraj, okrog 9.30 ure so policisti v Murski Soboti vozniku zasegli osebni avtomobil. Ugotovili so, da voznik nima vozniškega dovoljenja. Voznik je bil preizkušen tudi z elektronskim alkotestom, ki je pokazal 1,21 mg/l alkohola v organizmu. Zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog.