urednistvo@preteklih24.si

Zaradi prekratke varnostne razdalje, motorist trčil v avtomobil

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 181 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 47 dogodkov, s področja javnega reda in miru 48 dogodkov in s področja prometne varnosti 64 dogodkov.


Slika je simbolična

 

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 14 tatvin, 4 vlome (v dveh primerih je ostalo pri poizkusu) in 2 primera poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini, kjer še zbirajo obvestila glede suma storitve kaznivega dejanja.

S področja prometne varnosti so obravnavali 21 prometnih nesreč z materialno škodo in 7 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Trem večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 20 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 9 krat v zasebnem prostoru.

Med 27. 7. 2020, od 6. ure in 28. 7. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Škocjana in Ljubljane izsledili in prijeli 12 tujcev (drž. Maroka in Alžirije), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Mostah je neznani storilec vlomil v klet, od koder je odtujil kolo znamke Scott. Skupna materialna škoda znaša okoli 500 evrov. Na območju Viča je bilo vlomljeno v gradbišče, od koder je bil odtujen gradbeni material. Škoda znaša okoli 1500 evrov.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, nekaj pred 21.30 je v Preserjah pri Radomljah prišlo do prometne nesreče v kateri je voznik osebnega vozila v križišču izsilil prednost voznici osebnega vozila. V nesreči se je sopotnica v vozilu povzročitelja lažje poškodovala. Vozniku je bil izdan plačilni nalog.

Včeraj, okoli 13. ure je na Jarški cesti v Ljubljani prišlo do prometne nesreče v kateri je bil udeležen motorist in voznik osebnega vozila. Nesrečo je povzročil motorist, ki je začel prehitevati vozilo, ki je zavijalo levo. Trčil je v vozilo, nato pa je motor drsel po vozišču in zadel še parkirano vozilo v bližini. Motorist se je v nesreči lažje poškodoval in mu je bil izdan plačilni nalog.

Včeraj, okoli 11. ure je na Šmartinski cesti prišlo do prometne nesreče med motoristom in voznico osebnega vozila. Nesrečo je povzročil motorist, ki je vozil na prekratki varnosti razdalji in zato trčil v vozilo, ki se je ustavilo pred njim. V nesreči se je motorist lažje poškodoval in mu je bil izdan plačilni nalog.