urednistvo@preteklih24.si

Voznica po avtocesti kar v napačno smer, med ustavljanjem poškodovala dve policijski vozili

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 7 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 1 s telesnimi poškodbami; 6 prijav o kršitvah predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter 2 v zasebnem prostoru; s področja kriminalitete pa prijave sumov kaznivih dejanj tatvina, vlom in poškodovanje tuje svari.


Slika je simbolična

 

 

Dogodki:

Policisti so včeraj obravnavali več oseb z območja z območja Dolenjske, ki so si v Ribnem sumljivo ogledovali parkirana vozila. Do kaznivega dejanja ni prišlo. Vozilo, s katerim so se pripeljali, ni bilo registrirano. Na istem mestu so med kontrolo zatem ustavili še dve drugi vozili z istega območja. Eno prav tako ni bilo registrirano, v drugem pa je bilo devet oseb, čeprav je bilo sedežev samo šest. Udeležence policisti obravnavajo zaradi prometnih prekrškov.

Na Brezjah so policisti včeraj obravnavali primer nedovoljenega kampiranja. Osebo so obravnavali v prekrškovnem postopku. Kranjski policisti so včeraj na cesti Tenetiše – Mlaka pri Kranju obravnavali udeleženca s posebnim prevoznim sredstvom, ki je z vožnjo po sredini ceste oviral promet in ogrožal sebe. Obravnavajo ga v prekrškovnem postopku.

Kranjskogorski policisti so včeraj zvečer poskrbeli za psa, ki je bil puščen pred eno od lokalnih trgovin. Pobegnil je z dvorišča. Na policijski postaji ga je prevzela skrbnica. Poskrbite za živali in za njih zagotovite ustrezno varstvo.

Divjad je bila minuli dan povožena na Orehku.

Prometne nesreče

Kranjski policisti so na Planini včeraj obravnavali prijavo trčenja med kolesarko in voznico osebnega avtomobila. Kolesarka se je lažje poškodovala.

Trčenje med kolesarjema brez poškodb pa se je zgodilo še v Preddvoru. Eden od njiju je bil pod vplivom alkohola (0,47 mg/l).
Policisti vodijo prekrškovna postopka.

Kriminaliteta

V Lescah je bilo vlomljeno v vrtno lopo. Odtujena je bila hrana in pijača. V Ukancu pa je storilec odtujil zaklenjeno kolo.

Vožnja v napačno smer

Gorenjski policisti so včeraj ponoči obravnavali italijansko voznico osebnega avtomobila, ki je od Karavank proti Lipcam vozila v napačno smer. Nepravilno vožnjo so zaznali v nadzornem centru DARS. Prometni policisti so voznico ustavili pri galeriji Moste in ji ob zagotovljenih pogojih za varnost drugih udeležencev omogočili, da je vozilo obrnila v pravo smer. Zatem so jo pričeli spremljati do bližnjega počivališča Lipce, kjer bi morali nadaljevati s postopkom, vendar se je odpeljala naprej in ni več upoštevala znakov policistov za ustavljanje. Na Hrušici je voznica med ustavljanjem poškodovala še dve policijski vozili in osebni avtomobil naključnega udeleženca. Nihče ni bil telesno poškodovan, nastala pa je materialna škoda. Voznica ni bila pod vplivom alkohola ali drog. Zaradi vožnje v napačno smer je bila kaznovana z globo 1.200 eurov in s sankcijo 18 kazenskih točk, zaradi preprečitve uradnega dejanja pa je bila proti njej vložena kazenska ovadba.