urednistvo@preteklih24.si

Policisti PP Ilirska Bistrica iščejo lastnika kolesa na sliki

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 61 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 172 klicev. Obravnavali so 13 prometnih nesreč z materialno škodo in 2 z lažjimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali 5 tatvin in 4 vlome. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v 8 primerih.


FOTO: PP Ilisrska Bistrica

 

 

Dopoldan so policiste poklicali z ene od prodajaln na Dolinski v Kopru in povedali, da v garažni hiši leži moški, ki se ne odziva. Policisti so našli Koprčana, z njim je bilo vse v redu. Ob njem je bil moped znamke Piaggio Zip, za katerega so v postopku preverjanja ugotovili, da je ukraden v Italiji. Sledi kazenska ovadba.

Ob 11.30 je bila prometna nesreča na Šmarski v Kopru. 52-letni državljan Slovaške je z osebnim avtomobilom izsilil prednost vozniku skuterja. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog, skuterist se je pri padcu lažje poškodoval.

Ob 15.27 pa je bila prometna nesreča v Obrovu. Zaradi prekratke varnostne razdalje jo je povzročila 59-letna voznica motornega kolesa, državljanka Avstrije, ki je trčila v motorno kolo, katerega je peljala 54-letna državljanka Avstrije. Pri padcu sta se obe poškodovali, povzročiteljici sledi plačilni nalog. Ogled kraja nesreče so policisti zaključili ob 17. uri, ko je bil promet ponovno popolnoma sproščen.

V Luciji je nekdo ukradel zaklenjen moped Piaggio ZIP (25), reg. št. KP5J-T7.

V Vrhpolju je nekdo poškodoval več nagrobnih spomenikov. Razbite so plošče in odtujena kamnita vaza. Policisti intenzivno zbirajo obvestila in preiskujejo kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari.

V Luciji je nekdo vlomil v klet, iz katere je ukradel izvenkrmni motor Tomos 4 in dva kovčka s knjigami.

Državljanu Italije so v Ankaranu, medtem ko se je kopal, ukradli torbo s prenosnim telefonom znamke Iphone, ključi stanovanja, dokumenti in gotovino.

Ob 23. uri so policisti na Šmarski v Kopru ustavili voznika osebnega avtomobila z okolice Izole, kateremu je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0.67 mg/l. Začasno odvzeto vozniško dovoljenje in izrečena prepoved nadaljnje vožnje, sledi obdolžilni predlog.

V Portorožu je nekdo vlomil v parkomat in ukradel kaseto z denarjem.

Na Cestni na Markovec v Kopru so ponoči s hodnika ukradli dve kolesi, znamke Cube AIM 29 in Cube 27, priklenjeni na ograjo. Skupaj sta vredni 1050 evrov.

Zaseženo treking kolo

Policisti PP Ilirska Bistrica so imeli 24. 7. 2020 ob 15.35 uri v Topolcu postopek z 20-letnim državljanom Afganistana, ki je prišel v Slovenijo nelegalno. Vozil je treking kolo, za katero pa ni znal pojasniti izvora. Ugotovljeno je bilo, da gre za treking kolo znamke Trek 7500 FX, črno rdeče barve. Na kolesu sta dve torbici, v eni je zračnica, preklopni nož in ključ imbus, v drugi pa odsevnik in sprej za polnjenje pnevmatik. Kolo so mu zasegli in se hrani na PP Ilirska Bistrica.
Ker do danes še niso dobili prijave, da bi bilo ukradeno, pozivajo lastnika, da se zglasi na policisti postaji ali pokliče na 113.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24ih urah prijeli 41 ilegalnih migrantov: na območju PP Ilirska Bistrica 21 državljanov Afganistana, na območju PP Koper pa 20 državljanov Afganistana in Pakistana. Vsi postopki še potekajo.