urednistvo@preteklih24.si

Voznik avtomobila trčil v kolesarja, slednji se je huje poškodoval

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih treh dneh prejeli 805 klicev občanov. 190 klicev je bilo interventnih, eden nujni.


Slika je simbolična

 

 

Na področju prometne varnosti so policisti obravnavali dve prometni nesreči s hudimi telesnimi poškodbami, 4 z lažjimi telesnimi poškodbami ter 28 prometnih nesreč, ki so se končale z materialno škodo.

Obravnavali so policisti še 29 kršitev javnega reda in miru, 19 na javnem kraju ter 10 v zasebnih prostorih.

S področja kriminalitete poročamo o 6 vlomih ter 9 tatvinah.

Petek, 24. julij 2020

Mozirski policisti so imeli v postopku voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Preizkus alkoholiziranosti z elektronskim alkotestom je pokazal 0,83 mg/l izdihanega zraka.

Voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola so obravnavali tudi celjski policisti. Ker je vozil brez vozniškega dovoljenja so mu policisti zasegli tudi vozilo.

V Šentjurju je bilo vlomljeno v stanovanjsko hišo, iz katere so neznani storilci odtujili nekaj gotovine, več kosov zlatnine ter več elektronskih naprav.

V Slovenskih Konjicah je bilo vlomljeno v gostinski lokal, v katerem so nepridipravi iz priročne blagajne odtujili menjalni denar. Vlomljeno je bilo tudi v cvetličarno v Slovenskih Konjicah, kjer iz blagajne pogrešajo dnevni izkupiček.

Vlom v poslovni prostor so obravnavali tudi velenjski policisti. Neznani storilec je razbil steklo na oknu ene izmed tamkajšnjih osnovnih šol ter vstopil v notranjost, ali je bilo kaj odtujenega še preverjajo.

Sobota, 25. julij 2020

Nekaj po 17.00 uri je na relaciji Kotlje – Naravske ledine v Ravnah na Koroškem prišlo do prometne nesreče, v kateri se je huje telesno poškodoval voznik štirikolesnika. Do nesreče je prišlo zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo skozi ostri levi ovinek, zaradi česar se je vozilo prevrnilo, voznik pa se je huje telesno poškodoval.

V Slovenskih Konjicah so policisti vozniku, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja zasegli osebni avtomobil. Tudi v Žalcu so policisti zasegli motorno kolo vozniku, ki je prav tako vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

V Žičah je bilo vlomljeno v gostinski lokal. Odtujenega ni bilo nič, je pa nastala škoda na objektu.

Nedelja, 26. julij 2020

Nekaj po 16.40 uri so policisti bili obveščeni o prometni nesreči v Šoštanju, v kateri se je huje telesno poškodoval kolesar. Do nesreče je prišlo zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča voznika osebnega avtomobila, ki je trčil v kolesarja. Kolesar je padel po vozišču, ter pri padcu zadobil hude telesne poškodbe.

V naselju Muta so policisti ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je vozil pod vplivom alkohola. Preizkus alkoholiziranosti z elektronskim alkotestom je pokazal 0,58 mg/l izdihanega zraka.

V Žalcu je neznani storilec izpod gospodarskega poslopja odtujil neregistrirano kolo z motorjem Tomos APN 6.

Velenjski policisti so obravnavali tatvino registrske tablice iz parkiranega motornega kolesa.

V Celju je bilo vlomljeno v kletne prostore stanovanjskega bloka. Iz ene izmed kleti sta bila odtujena dva kolesa.