urednistvo@preteklih24.si

Vinjen padel po stopnicah in se poškodoval

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 zadnji vikend sprejel: 21 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 6 s telesnimi poškodbami; 20 prijav o kršitvah predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter 10 v zasebnem prostoru.


Slika je simbolična

 

 

S področja kriminalitete pa prijave sumov kaznivih dejanj tatvina, vlom, nasilje v družini in lahka telesna poškodba.

Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja so policisti zasegli eno vozilo.

Dve osebi so policisti pridržali zaradi nadaljevanja s kršitvijo javnega reda.

Dogodki:

Blejski policisti so obravnavali nasilje v družini nad družinskim članom in lažje poškodbe pri ženski. Za dlje časa trajajoč sum nasilja policisti obravnavajo očeta in sina. Postopek še poteka.

V petek sredi popoldneva se je v Kraju moški poškodoval pri padcu s stopnic na Pungert. Okoliščine kažejo, da gre za padec nekaj metrov v globino in prisotnost alkohola pri poškodovancu. Odpeljan je bil v zdravstveno ustanovo.

Včeraj popoldan sta se na Savi pri mostu pod Betinskim klancem na Bledu v napihljivem čolnu prevrnila slovenska turista. Moški je iz vode prišel sam, žensko pa je tok reke odnesel naprej. Ujela se je na vejo, od koder so jo rešili gasilci. Bila sta primerno opremljena. Spust po reki ni bil voden.

V Žireh je včeraj med delom zagorel delovni stroj za obračanje sena. Požar so pogasili gasilci. Tuja krivda je izključena. Nastala je manjša materialna škoda.

Minuli vikend so policisti pridržali dva kršitelja. V Kranju zaradi kršitve javnega reda v gostinskem obratu, ko je kršitelj tudi napadel policista. Obvladan je bil po uporabi prisilnih sredstev in pridržan do streznitve. V istem dogodku so policisti eno osebo obravnavali še zaradi oviranja intervencije. V drugem primeru pridržanja do streznitve pa so radovljiški policisti zaradi kršitve posredovali v zasebnem prostoru.

Divjad je bila minuli vikend povožena na Dovjah in v Britofu. O nesrečah v gorah so policisti vas včeraj že obveščali.

Prometne nesreče

Minuli vikend so gorenjski policisti obravnavali šest prometnih nesreč s sumom na lahke telesne poškodbe. Na avtocesti pri Lescah je voznica zapeljala s ceste.

Na Bledu je voznik osebnega avtomobila izsilil prednost vozniku skuterja.

V Tržiču je bila prednost izsiljena kolesarju.

V Naklem je kolesar padel na krajšem spustu proti krožišču.

V Jelendolu je bil razlog za padec kolesarja neprilagojena hitrost. Še en padec kolesarja pa so včeraj obravnavali tudi škofjeloški policisti.

Kriminaliteta

Na Lancovem so policisti obravnavali poskus vloma v stanovanjsko hišo.

V Kranjski Gori sta bili iz kolesarnici odtujeni dve kolesi.

Na Bledu je storilec poskušal vlomiti v avtodom.

V Kranju pa je bilo vlomljeno v objekt za opravljanje dejavnosti in odtujen manjši znesek denarja.