urednistvo@preteklih24.si

V prometni nesreči hudo poškodovan kolesar

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 237 klicev, od tega 69 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so policisti obravnavali en nedovoljen prehod državne meje.


Slika je simbolična

 

 

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:
– 16 kaznivih dejanj,
– 3 prometne nesreče I. kategorije,
– 1 prometno nesrečo II. kategorije, v kateri se je 1 oseba lahko telesno poškodovala,
– 2 prometni nesreči III. kategorije, v kateri sta se 2 osebi hudo telesno poškodovali,
– 2 povoženji divjadi,
– 2 kršiteljema cestno prometnih predpisov so policisti zasegli vozili, ki sta ju vozila,
– 11 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 5 na javnih krajih in 6 v zasebnem prostoru.

Izpostavljamo:

PRIJELI PET TUJCEV

Sinoči, malo po 22. uri so policisti na območju PP Podlehnik, na zeleni meji prijeli pet državljanov Afganistana, ki so nedovoljeno vstopili iz Hrvaške v Slovenijo. Med postopkom so vsi zaprosili za mednarodno zaščito v naši državi. Vsem so odredili karanteno in jih bodo odpeljali v Azilni dom.

POŽAR

Včeraj, okoli 7.45, je zagorelo v stanovanju v 3. nadstropju stanovanjskega bloka na Koroški cesti v Mariboru. Zgorelo je zato, ker je 31-letni stanovalec na štedilniku pozabil hrano, ta pa se je vnela. Požar so pogasili gasilci. Stanovalca so z reševalnim vozilom odpeljali v UKC Maribor na preventivni pregled.

V požaru sta bila poškodovana štedilnik in kuhinjska napa. Materialna škoda znaša okoli 5.000 evrov.

Zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti bodo policisti stanovalca kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

PADEL PO STOPNICAH?

Včeraj popoldan so nas iz UKC Maribor obvestili, da so k njim, z reševalnim vozilom, pripeljali hudo poškodovanega 54-letnega moškega.

Policisti so ugotovili, da je navedeni že dan prej popival v stanovanjski hiši v okolici Lenarta, kjer mu je bila odrejena karantena. Ponoči je zaradi opitosti padel po stopnicah in se hudo telesno poškodoval. Že ponoči ga je na stopnicah našel njegov 33-letni sostanovalec, ki je na istem naslovu prav tako v karanteni. Prepričan je bil, da je starejši sostanovalec tam obležal zaradi opitosti, zato ga je pustil ležati.

Okoli 11. ure je mlajši sostanovalec ugotovil, da navedeni še vedno leži na stopnicah. Ko ga je poskusil prebuditi je ugotovil, da je poškodovan po glavi in neodziven, zato je poklical reševalce.

Policisti vse okoliščine dogodka še preverjajo, dosedanje ugotovitve pa kažejo na to, da je poškodovani res sam padel po stopnicah in se telesno poškodoval. Po zaključku kriminalistične preiskave bodo policisti pristojnemu okrožnemu državnemu tožilstvu posredovali ugotovitve v skladu z določili Zakona o kazenskem postopku.

IZSILILA PREDNOST MOTORISTU

Včeraj, okoli 18.25 je 20-letna voznica vozila osebni avtomobil po Pohorski cesti v Spodnjih Hočah, v smeri Rogoze. Ko je pripeljala v križišče s cesto za parkirni prostor Pošte Slovenija, je zavijala v levo, pri tem pa izsilila prednost in zaprla pot 33-letnemu vozniku motornega kolesa, ki je po Pohorski cesti, pravilno pripeljal iz nasprotne smeri. Motorist je pričel močno zavirati, da bi preprečil trčenje, ob tem pa padel na desni bok, nato pa skupaj z motornim kolesom trčil v desni bok osebnega avtomobila.

Motorist se je v trčenju hudo telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom so ga prepeljali v UKC Maribor.

Policisti bodo voznico kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

KOLESAR SE JE HUDO TELESNO POŠKODOVAL

Zgodaj zjutraj so policisti vas že obvestili o prometni nesreči in zaprosili za objavo poziva javnosti, ki se je zgodila sinoči, okoli 21.20 na Pobreški cesti v Mariboru, v neposredni bližini Titovega mostu.

Po doslej zbranih obvestilih je bil v prometni nesreči udeležen voznik kolesa, modro – rdeče barve, ki naj bi padel sam. Kolesaril je iz smeri UKC Maribor, v smeri Zrkovske ceste.

Hudo telesno poškodovani kolesar je sam poiskal zdravniško pomoč v UKC Maribor, tam pa se je njegovo zdravstveno stanje, zaradi hudih poškodb, nenadoma zelo poslabšalo.

Zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče ponovno naprošajo morebitne očividce prometne nesreče, da pokličejo na interventno številko Policije 113 ali na 02/450-20-30 oz. se zglasijo na Postaji prometne policije
Maribor, Ptujska cesta 117.