urednistvo@preteklih24.si

Pomurski policisti zasegli ukraden Audi Q7

Minuli petek, okrog 21. ure je v Rakičanu zaradi neprilagojene hitrosti in vinjenosti (0,73 mg/l alkohola) na kolesarski stezi padel kolesar in se lahko telesno poškodoval.


FOTO: PU Murska Sobota

 

 

Isti dan okrog 22. ure je med naseljema Žihlava – Bolehnečici prišlo do prometne nesreče, ko je voznik osebnega avtomobila zapeljal na nasprotno smerno vozišče v trenutku, ko je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal voznik osebnega avtomobila. Pri povzročitelju prometne nesreče je alkotest pokazal 0,88 mg/l alkohola. Prometna nesreča bo obravnavana kot kaznivo dejanje nevarne vožnje v cestnem premetu.

Minulo soboto, okrog 19. ure je bil v Gornji Radgoni zaustavljen voznik osebnega avtomobila. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,92 mg/l alkohola. Voznik se ni strinjal z rezultatom, zato mu je bil odrejen strokovni pregled, katerega je odklonil. Zoper voznika je bilo odrejeno pridržanje. Ves čas postopka se je voznik nedostojno vedel do policistov. S strani OS mu je bila izdana globa.

Pod vplivom alkohola (1,08 mg/l) je bil tudi kolesar, ki je včeraj okrog 16.30 ure med vožnjo v Murski Soboti zadel ob robnik in padel, ter se lahko telesno poškodoval.

Zasežen osebni avtomobil Audi

Policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe M. Sobota so včeraj, v popoldanskem času, med izvajanjem nalog na avtocesti A5, smer Maribor – Lendava, počivališče Dolinsko jug, zaustavili in kontrolirali 40-letnega državljana Bolgarije, ki je vozil osebni avtomobil znamke Audi Q7, z nameščenimi registrskimi tablicami Velike Britanije.

Pri podrobnejši kontroli vozila je bilo ugotovljeno, da je vozilo v evidencah policije vneseno kot ukradeno v Veliki Britaniji. Osebno vozilo je bilo zaseženo, zoper državljana Bolgarije pa bo podano poročilo na pristojno tožilstvo.