urednistvo@preteklih24.si

Policisti PU Ljubljana v preteklem dnevi izsledili in prijeli 35 ilegalnih prebežnikov

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 141 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 35 dogodkov, s področja javnega reda in miru 50 dogodkov in s področja prometne varnosti 35 dogodkov.


Slika je simbolična

 

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 3 tatvine, 4 vlome in 4 primere poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v dveh primerih nasilja v družini, kjer še zbirajo obvestila glede suma storitve kaznivega dejanja.

S področja prometne varnosti so obravnavali 10 prometnih nesreč z materialno škodo in 3 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Dvema večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 18 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 9 krat v zasebnem prostoru.

Med 26. 7. 2020, od 6. ure in 27. 7. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Kozarišča in Ljubljane izsledili in prijeli 35 tujcev (drž. Maroka in Alžirije), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Kriminaliteta
Vlomi:

Na območju Centra je bilo vlomljeno v klet, od koder je bilo odtujeno kolo Rocky Mountain. Materialna škoda znaša okoli 1000 evrov.

V Mostah je neznani storilec vlomil v poslovni prostor, od koder je odtujil gotovino in alkoholne pijače, več stvari pa poškodoval. Skupna materialna škoda znaša okoli 3000 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v poslovni prostor, od koder je bila odtujena gotovina. Škoda znaša nekaj tisoč evrov.

V Centru je bilo vlomljeno v hladilnike s pijačo, od koder je bila odtujena pijača. Škoda znaša okoli 1500 evrov.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj so policisti v Kamniku, Domžalah in Brezovici obravnavali tri prometne nesreče v katerih so bili samoudeleženi kolesarji, ki so zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubili nadzor nad vozilom in padli. Vsi trije so se lažje poškodovali, policisti pa bodo po vseh znanih okoliščinah izvedli ustrezne ukrepe.