urednistvo@preteklih24.si

Voznik z dvema promiloma alkohola v krvi povzročil prometno nesrečo

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti včeraj prejeli 210 klicev občanov. 52 klicev je bilo interventnih, eden nujen.


Slika je simbolična

 

 

Včeraj so policisti obravnavali devet prometnih nesreč z materialno škodo.

Eno od njih, je v Pečici povzročil 36-letni voznik osebnega vozila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti in vožnje pod vplivom alkohola zapeljal s ceste. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel voznik 1,03 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka.

Vožnjo pod vplivom alkohola so policisti včeraj obravnavali tudi v Radljah ob Dravi in v Velenju. V Radljah ob Dravi je imel voznik osebnega vozila 0,92 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka, v Velenju pa 0,89.

Poziv občanom

Dravograjski policisti so včeraj ob 11.20 uri, na parkirišču trgovine Spar, na Mariborski cesti v Dravogradu, obravnavali prometno nesrečo. V trčenju sta bili udeleženi neznana voznica manjšega osebnega vozila, oranžno zlate
barve, celjskega registrskega območja in vozilo avtošole.

Neznano voznico policisti pozivajo, da se zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče oglasi na Policijsko postajo Dravograd ali pokliče na telefonsko številko (02) 872 15 00 oziroma številko 113. Za pomoč prosimo tudi očividce.

Danes zjutraj so policisti bili obveščeni še o dveh vlomih.

V Slovenskih Konjicah je neznani storilec vlomil v cvetličarno in ukradel menjalni denar.

V Velenju je neznanec vlomil v objekt osnovne šole. Podatkov o tem, če je kaj ukradel, še nimajo.