urednistvo@preteklih24.si

Pri vlomu v trgovino prijet osumljenec

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 185 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 46 dogodkov, s področja javnega reda in miru 49 dogodkov in s področja prometne varnosti 58 dogodkov.


Slika je simbolična

 

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 7 tatvin, 8 vlomov (v petih primerih je ostalo pri poskusu) in primer poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini, kjer zbirajo obvestila glede suma storitve kaznivega dejanja.

S področja prometne varnosti so obravnavali 17 prometnih nesreč z materialno škodo in 8 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 11 krat na javnem kraju in 8 krat v zasebnem prostoru.

Med 23. 7. 2020, od 6. ure in 24. 7. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Gornjih Ložin in Ljubljane izsledili in prijeli 21 tujcev (drž. Maroka), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Kriminaliteta
Vlomi:

V okolici Kočevja je bilo vlomljeno v vikend, od koder je neznani storilec odtujil radio. Lastnika je oškodoval za okoli 200 evrov.

V Šiški je neznani storilec vlomil v klet in odtujil kolo znamke Kilimanjaro, kotno brusilko in vrtalnik. Lastnika je oškodoval za okoli 1.000 evrov.

V Radomljah so neznanci vlomili v skladiščne prostore podjetja, od koder so odtujili električni vodnik. Podjetje je oškodovano za okoli 500 evrov.

Drzna tatvina

Policisti so bili včeraj, okoli 9.30 obveščeni o drzni tatvini na Celovški cesti v Ljubljani, kjer je do sedaj neznani storilec pritekel za hrbet oškodovanke in ji iz vratu strgal verižico. S kraja je peš pobegnil v smeri LPP Ljubljana.

Opis storilca: moški star okoli 35 let, visok okoli 180 cm, močnejše postave, oblečen v svetlo zeleno majico. Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Pri vlomu v trgovino prijet osumljenec:

Danes ponoči so bili policisti obveščeni o vlomu v trgovino na Zaloški cesti v Ljubljani. 18-letni osumljenec je vlomil skozi vrata trgovine in vstopil v prostore, vendar ni ničesar odtujil, povzročil pa je za okoli 500 evrov škode. Ko je zbežal s kraja ga je opazil občan, policisti pa so ga na podlagi opisa prijeli v bližini. Osumljencu je bila odvzeta prostost, policisti pa nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja poskusa velike tatvine.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, nekaj po 11. uri se je v Srednji vasi pri Kamniku zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik v križišču odvzel prednost drugemu. Pri tem se je lažje telesno poškodovala potnica v vozilu udeleženca. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog.