urednistvo@preteklih24.si

Policisti zasegli ukraden Audi Q3

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 71 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 294 klicev. Obravnavali so osem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in v Metliki zasegli traktor kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja.


FOTO: PMP Obrežje

 

 

Posredovali so zaradi 16 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih.

S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, groženj, nezakonitega lova, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin.

Posredovali so zaradi požarov, poskusov izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Kršitelja izsledili

Okoli 17. ure smo bili obveščeni o nevarni vožnji voznika osebnega avtomobila, ki naj bi v okolici Šentjerneja vijugal po vozišču. Na podlagi opisa vozila so policisti kršitelja izsledili in med postopkom ugotovili, da 33-letni voznik vozi pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,49 miligramov alkohola. Vozil je neregistriran in nezavarovan
avtomobil, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo in zaradi kršitev cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

KRIMINALITETA

Vlom

V Srebrničah je med 17. in 20. 7. nekdo vlomil v skladišče prodajalne in odtujil pet strešnih oken. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 3500 evrov škode.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Poskus izmika mejni kontroli

Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila srbskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in v tovornem delu odkrili tri državljane Afganistana, ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Zasegli ukraden Audi Q3

Na mejni prehod Obrežje je na izstop iz Slovenije pripeljal voznik tovornega vozila za prevoz osebnih avtomobilov slovenskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled natovorjenih vozil. Ob preverjanju v schengenskem informacijskem sistemu je bilo ugotovljeno, da je bil avtomobil Audi Q3 ukraden v Švici. Vozilo so zasegli in o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

OSTALE ZADEVE

Požar

23. 7. okoli 9.30 smo bili obveščeni o požaru stanovanjske hiše v Krmelju. Gasilci so požar omejili in pogasili, ogenj pa je uničil ostrešje in bivalni del v prvem nadstropju. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih kriminalistov, ki so opravili ogled, je do požara prišlo v bližini akumulatorjev in napeljave sončne elektrarne. Kriminalisti nadaljujejo s
preiskavo in ugotavljanjem vseh okoliščin požara. O ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo.