urednistvo@preteklih24.si

Novomeški policisti v preteklem dnevu obravnavali kar deset kršitev javnega reda in miru

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 62 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 297 klicev.


Slika je simbolična

 

 

Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda in v Brežicah zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja.

Posredovali so zaradi desetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih.

S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požara in nezakonitih prehodov državne meje.

Vlomi in tatvine

V Šmarjeških Toplicah je med 9. in 12. uro nekdo izkoristil krajšo odsotnost stanovalke, ki se je nahajala na vrtu in skozi vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil zlat nakit in denar. Škode je za okoli 6500 evrov.

V noči na 22. 7. je na parkirnem prostoru na Otočcu neznanec vlomil v osebni avtomobil. Iz torbice, ki jo je oškodovanka odložila na zadnji sedež, je odtujil kovanec za dva evra, z vlomom pa povzročil za okoli 500 evrov škode.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakoniti prehodi držane meje

Policisti PU Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Preloke, Učakovcev (PP Črnomelj), Obrežja (PP Brežice) in Velikega Cerovca (PP Novo mesto) izsledili in prijeli 11 tujcev, ki so nezakonito
prestopili državno mejo. Policijski postopki z osmimi državljani Maroka, dvema državljanoma Albanije in državljanom Sirije še niso zaključeni.